Vegyész RC: Teljesített feladat, jöhet a Kecskemét

Akt.:
Öt szettben léptek tovább
Öt szettben léptek tovább
Dunaújváros, Kazincbarcika – Dunaújvárosban játszott csütörtökön a Vegyész RC-Kazincbarcika csapata.

Az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokságban, a két nyert meccsig tartó negyeddöntő második felvonását csütörtökön idegenben vívta az észak-borsodi együttes – amely az első csatát pár nappal korábban megnyerte. Toma Sándor vezetőedző gárdája tisztában volt vele, hogy amennyiben ezt a mérkőzést is hozzák, akkor az elődöntőben a Kecskeméti RC lesz a riválisuk, az alföldiek ugyanis szerdán este másodszor is legyőzték a Pénzügyőrt.

Szabó D: jó ütések

A meccsen nagyon belekezdett – Toronyai vezetésével – a Vegyész (1-6), jó támadásokat vezettek, elsősorban centerben lepték meg a hazaiakat. A Dunaferr 16-16-ra feljött ugyan, de a VRCK ismét ellépett és megszerezte a vezetést.

A második felvonásban beragadt egy állásba a vendéggárda, Árvát nyitották meg egy sorozatban, akit lecserélt Toma Sándor, 11-5-nél Surányi érkezett a pályára. Küzdött a Dunaújváros, taktikusan szerváltak, (14-9, 17-11), a VRCK kockáztatása nem jött be, a hibák pedig megbosszulták magukat.

A harmadik menetben hat pontig egymás mellett haladtak a csapatok, majd apránként kezdett meglépni a VRCK (6-9, 9-12, 12-16). Árva ekkor újra a pályán volt, míg Szabó D. jó ütésekkel jeleskedett. Kovács Z. határozott blokkokat mutatott be, Banai jól nyitott, s a folyamatos pontgyűjtés újabb vezetést ért.

A negyedik játékban is taktikusan próbálkozott a Dunaferr, keményen bombázták a barcikai sáncot. 12-12-ig nem dőlt el semmi, aztán a házigazda szép lassan stabilizálta előnyét. 24-19-től Szabó D. még szervált pár gyönyörűt, de csapata már nem tudott fordítani.

Már nem tudtak

A mindent eldöntő ötödik felvonásban már az elején megrázta magát a Vegyész, újra egységesen röplabdáztak (1-3, 4-8). A lelkes újvárosiak mindent egy lapra tettek fel, de már nem tudtak fordítani, hiába kértek kétszer is időt.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Vegyész RC-Kazincbarcika javára.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv

Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika
2:3 (–21, 19, –16, 23, –10)

Dunaújváros, 200 néző. V.: Adler, Halász.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Kun, Kohlmann, Kalmár, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Szűcs, Szabó P., Guzmics, Móró. Edző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Árva, Banai, Szabó D., Kovács Z., Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Tomanóczy Tibor: – Egy Szabó Dáviddal több volt ma a Barcika, gratulálok a Vegyésznek az elődöntőbe kerüléshez.

Toma Sándor: – Örülök a győzelemnek, és hogy két meccsen továbbléptünk, a kis megingás a fáradtság jele volt. Dolgozunk tovább, készülünk az elődöntőre.