Vegyész RC: Simán, meggyőzően, ahogy kell

Akt.:
Vegyész RC: Simán, meggyőzően, ahogy kell
Alig több, mint egy óra leforgása alatt győzte le a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész RC a Sümeg csapatát.

Tejesítette a szurkolók felé tett ígéretét Dudás András. A Vegyész RC edzője lapunkon keresztül azt mondta, hogy jó játékot és győzelmet láthatnak azok a drukkerek, akik vasárnap este kilátogatnak a Sümeg elleni hazai mérkőzésre. Az erőviszonyok és a papírforma egyértelműen a borsodi együttes mellett szólt, de nyilván ezt a pályán érvényre is kellett juttatni.

Ennek szellemében mindent elsöprő lendülettel nyitotta a találkozót a Vegyész, alig néhány perc leforgása alatt 5-0-ra sikerült ellépni. A kezdő sípszó előtt hatalmas vastapsot kapott Schildkraut Krisztián a pályán, Markó Gábor vezetőedző pedig azon kívül igyekezett rendezni a sümegi sorokat. A technikai szünet majd az időkérés is jókor jött a vendégeknek, akik legalább azt elérték, hogy nem nőtt tovább a különbség. A második pihenőre így is 16-10-es, megnyugtató előnnyel térhetett a Barcika, ami némelyest elaltatta a hazai együttest. A másik oldalon viszont Lesznyik elkapott egy remek periódust: remek nyitott és jól is ütött, így a Sümeg 19-19-nél utolérte a sárga-kékeket. Ekkor Dudás András is kénytelen volt megnyomni az időkérést jelző gombot, még mielőtt nagyobb baj lett volna. A szusszanásnyi szünet jót tett Toronyaiéknak, mert a hajrá ismét az övék volt, és végül négy pontos különbséggel hozták a nyitó szettet.

Állva hagyták őket

A folytatásban változtatott a hazaiak mestere, Blázsovicsot és Csizmadiát is a pályára küldte, a szett közepén pedig feladó poszton Toronyai helyett Balázs érkezett. Az újak jól szálltak be a meccsbe, a játszma elején megszerzett négy-öt pontos fór a folytatásban is megmaradt. Sőt, a második technikai szünetnél már 16-9-re vezetett a Vegyész, ekkor már zsebben érezhető volt az újabb részsiker. A Sümeg képtelen volt váratlant húzni, a kiszámítható támadásokat pedig olvasták a Vegyész játékosai. Hiába kértek időt, a Barcika remek teljesítménnyel, könnyedén, nagy különbséggel hozta a második felvonást is.

Ebből pedig lehetett építkezni a folytatásra is. Előbb Szabó D. ütéseivel, majd Kovács nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, ám valamivel így is szorosabb csatára késztették Blázsovicséket. Igaz, csak a játszma elején, mert ahogy telt az idő, úgy “nyílt az olló” a két fél között. 12-7 után még visszajött a Sümeg, de Csizmadia gondoskodott róla, hogy az újabb pihenő teljes nyugalomban telhessen. Mint ahogyan a hátralévő idő is, mert a Vegyész a harmadik szettet is simán hozta, mint ahogyan a meccset is. A kötelezőt tehát kipipálta Dudás András csapata, de lélekben a csapat már Kaposváron van, ahol kedden Magyar Kupa visszavágón lép pályára. Az első találkozón Kazincbarcikán a somogyiak óriási csatában 3-2-re nyertek, így a nagy rivális várhatja valamivel nyugodtabban a második felvonást.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., 13. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Sümegi RE

3-0 (21, 11, 16)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Jámbor T., Bodrogi L.


Vegyész RC: Toronyai, Bokor, Szabó D., Emmerich, Kovács Z., Szabó M. Csere: Szántai (liberó), Blázsovics, Csizmadia, Balázs, Csányi, Surányi. Edző: Dudás András.

Sümegi RE: Schildkraut, Szabó G., Madár M., LESZNYIK, Soós A., Kaposi. Csere: Récsei (liberó), Edző: Markó Gábor.


Dudás András: – Sikerült folytatni a Kaposvár elleni játékot, így sima győzelmet arattunk. Igaz, ebben ezúttal a Sümeg is segítségünkre volt.

Markó Gábor: – Elég sok sérült és beteg nehezíti a dolgukat, ráadásul az sem tett jót, hogy a héten két mérkőzést is játszottunk a Kecskemét ellen. Ezért voltunk egy kicsit tompábbak, így csak az első szettben tudtunk felnőni a feladathoz.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek