Vegyész RC: Saját játékukat kell játszaniuk Dágon

Akt.:
Toma Sándor vezetőedző bízik fiaiban
Toma Sándor vezetőedző bízik fiaiban - © Fotó: ÉM-ARCHÍVUM
Kazincbarcika – Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágón küzdenek szerdán 18 órától Dágon a Vegyész RC férfi röplabdázói.

Az „odavágót” egy hete játszották Kazincbarcikán, ahol a sárga-kékek 3:2-re nyertek. Simán indult az az összecsapás, hiszen Toronyaiék biztosan nyerték az első két szettet, majd meginogtak és a dágiak egyenlítettek, a döntő szettet azonban biztosan hozták Toma Sándor tanítványai. A szerdai második felvonás a szoros eredményből kiindulva izgalmakat ígér…

Megrázták magukat

– Nyitásfogadásban csappantunk meg az első mérkőzésen – tekintett vissza az első meccsre a vezetőedző. – Ezért lett szoros az összecsapás, mely után annak örültem, hogy a döntő szettre megrázta magát a társaság és hazai környezetben kiharcolta a győzelmet.

Toma Sándor a visszavágóról kapcsolatban elöljáróban megemlítette, hogy szerdán délben indulnak, a korai „karikázás” oka az, hogy nem kevesebb, mint 260 kilométeres út vár rájuk, s gondolniuk kell az esetleges lassító „tényezőkre” is, majd így folytatta:

– Célunk-vágyunk természetesen az, hogy jussunk be a legjobb négy közé. A továbbjutás érdekében mindenképpen rá kell erőltetnünk a saját játékunkat a Komárom-Esztergom megyei alakulatra. Nem csupán szetteket akarunk nyerni, hanem az egész mérkőzést a magunk javára akarjuk fordítani, s ehhez mindenkinek a maximumot kell majd nyújtania. A Dág KSE-t jól ismerjük, tudjuk, hogy miben erős és szó sincs arról, hogy alábecsüljük őket. Éppen ellenkezőleg: a hazaiak egységesek, határozottak, azt játsszák, amit tudnak, az utolsó percig küzdenek, soha nem adják fel.

A nagyobb tudás

Arra a kérdésre, hogy min múlhat a továbbjutás, a szakvezető ezt mondta:

– A kicsivel nagyobb tudás, hiszen nekünk nagy erényünk, hogy fiaink közül többen vannak olyanok, akik naponta kétszer is edzenek, így képzettebbek.

– ÉM-KT –


Bokor Kecskemétről

A Vegyész RC-Kazincbarcika keretének valamennyi tagja harcra fogható. Játékosaik közül Bokor azonban Kecskemétről tart Dágra, ugyanis délelőtti munkája az alföldi városba szólítja.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek