Vegyész RC: Remek játék, nagy győzelem

Akt.:
Vegyész RC: Remek játék, nagy győzelem
Kazincbarcika – A rangadónak indult meccsen a Pénzügyőr nem tudott partiban lenni a barcikaiakkal.

A férfi röplabda NB I 14. fordulójából előre hozott rangadót rendeztek vasárnap Kazincbarcikán: a Vegyész RC a Pénzügyőr SE-t fogadta. Ez volt az a meccs, amelyen nem lehetett taktikai okokból a kispadon kezdetni egyik vagy másik nagyágyút, így a lehető legjobb hatosát írta be kezdőnek Daniel Oravec, a hazaiak szakvezetője. A túloldalon kollégája is így tett, és az erővonalak az elején kiegyenlítődtek (4-4). Aztán Mészáros jó nyitásait követően szedett össze egy kis előnyt a hazai gárda (7-4), majd innen két fővárosi pont következett (6-4).

Ez azonban nem zavarta meg a lendületbe jött VRCK-t, így nem sokkal később Pénzügyőr időkérés volt műsoron (10-5). Ez segített a zöld mezeseken, és emiatt nem sokkal később Oravec edző kért szünetet (12-9). Mivel azonban a folytatásban jobb volt a sáncmunkája a Vegyésznek, visszaállt a vendégidőkérés előtti különbség (15-10). A hazaiak pontosabban játszottak, jók voltak az ütéselőkészítéseik és 20-13-nál a második Pénzügyőr pauza sem hozott fordulatot, a vártnál simábban hozta az első szettet a Vegyész.

vegyesz_penzugyor_roplabda_03

Kitűnően játszottak

A második játszmára Jánossy után újabb két embert küldött pályára a fővárosiak szakvezetője, Török P. és Kiss D. helyett Kecskeméti és Kovács S. kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítson, hogy partiban tartsa csapatát. Csakhogy a VRCK kezdője nagyon ütősen, koncentráltan játszott és már az elején időt kellett kérnie Weczera edzőnek (6-2). Ezt követően a Pénzügyőr egalizált (6-6), de a nagy kedvvel játszó Szabó D. bombáival a hazaiak ismét elléptek (10-6). De nem csak a hálónál, hanem nyitásban is jól dolgoztak a kék-sárgák, és duzzadó előnyükre 16-9-nél PSE pauza jött válaszként. Hiába. Kitűnően játszott a Barcika, élmény volt nézni az ütéseiket (23-13), és ki más szerezte volna a játszmát lezáró pontot, mint a jók között is a legjobb, Szabó D.

A harmadik menetre két újabb embert dobott harcba Weczera edző, Rozgonyi és Bán személyében, míg a túloldalon Oravec mester nem kezdte el kevergetni a kártyát, változatlanul a kezdőt játszatta. 5-5-nél Szabó D. állt a nyitóhelyre, és zsinórban három hazai pont született, ami után fővárosi időkérés következett. De a VRCK izomból nyomta tovább (11-6), majd amikor elkezdtek egy kicsit „művészkedni” a hazaiak, közelebb jött a Pénzügyőr (12-10). Aztán amikor visszaálltak az erőröpire, újabb fővárosi szünetelés miatt szakadt meg a játék (16-10). A folytatásban Szalai is villant, 18-14-nél Oravec edző kért időt, és innentől újra robogott a VRCK (23-16), és a végén Blázsovics megmozdulása zárta azt a meccset, amelyen remekül játszott a Vegyész.

– Berecz Csaba –Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE
3:0 (16, 13, 18)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Szabó P., Bátkai-Katona.

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P., Banai, Toronyai, Szabó D., Milev, Mészáros. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi, Dudás (liberó), Blázsovics, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Pénzügyőr SE: Szalai, Bokor G., Bagics, Török P., Kiss D., Rása. Csere: Manoogian (liberó), Jánossy, Kecskeméti, Kovács S., Rozgonyi, Bán (liberó), Takács G. Edző: Weczera Csaba.

Daniel Oravec: – Fontos volt, hogy nyitásban és sáncmunkában is jó átlagot hozzunk, ami sikerült, főleg az első és a második játszmában. A harmadikban már kevésbé voltunk jók, de örülök, hogy három szettben tudtunk nyerni.

Weczera Csaba: – Szorosabb meccset szerettünk volna játszani, de csak két játékosunk nyújtott jó teljesítményt, Bagics és Szalai. Megérdemelten nyert a Barcika, jobbak voltak. Megyünk tovább, a Kaposvár ellen megpróbálunk javítani.