Vegyész RC: Nincs eredménykényszer, de…

Vegyész RC: Nincs eredménykényszer, de…
Kazincbarcika – Vasárnap 16 órától a Pénzügyőr otthonában zárja az alapszakaszt a Vegyész RC.

Az utolsó, huszonkettedik forduló eredményétől függetlenül (a Kaposvár és a Kecskemét mögött) a harmadik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata. Az észak-borsodiak ezt a pozíciót azzal biztosították be, hogy múlt vasárnap hazai pályán 3:0-ra legyőzték az őket üldöző Dágot – s ezzel a két alakulat között négy pontnyi különbség alakult ki, amely egy kör alatt már nem dolgozható le. Kicsit lazíthatnak, akár még pihentethet is embereket ezen a meccsen… – mondtuk mindezt Dudás Andrásnak, a VRCK vezetőedzőjének.

– Miért kellene? – kérdezett vissza a szakvezető. – Aki egészséges, az jön… Nehezen elértünk egy szintet, amely hozta az eredményeket, ezt tovább kell vinnünk, nem állhatunk le. Általános edzői nézet, hogy a lendületet nem szabad megtörni, én sem szeretném…

Dudás András mélyebben is elemezte az elmúlt egy hónapot.

– Kicsit féltem attól, hogy mi lesz a két húzóember, Szabó D. és Antal távozása után – mondta a szakvezető. – A két nagy, a Kaposvár és a Kecskemét viszonylag simán megvert bennünket, de a velünk hasonló erőt képviselő csapatok ellen kifejezetten jól röplabdáztunk, beérett az a munka, amit belefektettünk, amiket gyakoroltunk. Örülök neki, hogy a hibákat radikálisan le tudtuk csökkenteni, a MAFC ellen például már csak elenyésző rontásunk volt, szám szerint négy, a Dág ellen pedig mindössze tizenegy. Ez mutatja a koncentrációt, mennyire komolyan hajtotta végre a csapat a feladatokat, mutatja a fegyelmezettséget, az akaratot, a hozzáállást, a támadás-védekezés hatékonyságát. Edzhetünk akármennyit is egy nap, a legjobb tréning mindig a mérkőzés, amiből a téli szünetben nem volt elegendő. Szóval azért is mondtam beszélgetés elején, hogy eszem ágában sincs lazítani. Persze az, hogy nincs eredménykényszer ezen az utolsó találkozón, benne lehet majd a fejekben a pályán, de én bízom benne, hogy nem lesz…

Minél hamarabb

A VRCK a jövő héten kezdődő negyeddöntőben – harmadikként – az alapszakasz hatodikjával fog megküzdeni a legjobb négybe kerülésért: ez a pozíciót pillanatnyilag a MAFC-BME foglalja el (32 pont), a mögötte álló Sümeg (31 pont) előtt. A fővárosiak vasárnap a pécsieket fogadják, míg a dunántúliak pénteken este (oldalzártánk után) a Dunaferr otthonában léptek parkettre. Bárkit is kapjon a Dudás-legénység, a párharcban három siker kell majd a továbblépéshez.

– Remélem, bárki is jön, minél hamarabb meg tudjuk kaparintani a három győzelmet – zárta ezekkel a szavakkal Dudás András.

ÉM-MI