Vegyész RC: Negyedszer már átlépnének magukon a kazincbarcikaiak

Akt.:
Egyenlíteni akar a Vegyész RC
Egyenlíteni akar a Vegyész RC
Kazincbarcika – Korán, szombaton 11 órakor kezdődik a férfi NB I döntőjének második felvonása a borsodi városban.

Az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokságban a finálé második mérkőzését rendezik meg ma Kazincbarcikán, ahol a Fino Kaposvár vendégeskedik. A meccs némileg szokatlan időpontban, délelőtt 11 órakor indul a vegyészváros sportcsarnokában, aminek az oka a televíziós közvetítés. Élettani szempontból nézve mennyire jó egy sportoló szervezetének, hogy ilyen korán kell meccselnie? – kérdeztük Toma Sándort, a VRCK vezető­edzőjét.

– Kilenc óráig nem képes a szervezet megfelelő teljesítményt leadni, de ezt követően már nincs igazán probléma – mondta a tréner. – Nemzetközi szinten, válogatottaknál már komolyan figyelnek arra, hogy meglegyen az akklimatizáció, az étkezés-pihenés megfelelő aránya. Ilyen esetben, például most nekünk, a játékosoknak 7–8 óra között fel kell kelniük, mert körülbelül másfél óra szükséges ahhoz, hogy beálljon a bioritmus. Olyan szempontból nem új számunkra ez a dolog, hogy a délelőtti edzéseket is 9, fél 10 tájban szoktuk elkezdeni.

Kevés jó momentum

Ezután részben arról kérdeztük a szakvezetőt, hogy mit látott a csütörtök esti első meneten (amelyet 3:0-ra nyertek Bagicsék), illetve mit remél a mostani második felvonástól.

– Kaposváron szélsőütő-nyitásfogadó poszton kicsit gyengébbek voltunk, Árva Milánt és Kovács Zolit igyekezett kivenni a játékból a hazai csapat – fogalmazott a VRCK trénere. – Ennek ellenére próbálkoztak, Zoli fogadásban, de a házigazda nagyon taktikus röplabdát mutatott be. Egyébként mindkét gárda úgy állt fel, ahogyan arra a másik számított, és mindkettő azokat az embereket kereste a nyitások során, akikre előzetesen gondolni lehetett.

Tegnapelőtt kevés olyan momentum volt a részünkről, amikor egységesen, kiegyensúlyozottan csináltuk a feladatunkat, mindössze egy-két felvillanásunk akadt. Tudom, tudjuk, hogy vannak bennünk tartalékok, ám ahhoz, hogy ez kijöjjön, felszabaduljon, stabil alapjáték kell, és hinni kell abban, hogy ez feltör, úgy, mint a Kecskemét ellen. Ebben a szezonban eddig nem tudtuk átlépni önmagunkat a Kaposvár ellen, hiszen mindháromszor 3:0-ra győztek, ez csak akkor megy, mehet, ha ezt mindenki egyénileg megteszi, és betesz a közösbe egy-egy extrát. Azt, aki nézte a televíziót, láthatta, hogy a Kaposvár egységes társaság, védekezésében keveset hibáznak, ezt nem könnyű áttörni, de reméljük, hogy ezt meg tudjuk tenni, főleg hazai pályán.

Legyen tele a csarnok

A VRCK pénteken hajnalban érkezett haza Somogyból, az aznap délelőttjük szabad volt a játékosoknak, míg délután tréningeztek, illetve videóztak. Mi segítheti még Banaiékat abban, hogy meglepjék Demeter György együttesét?

– A közönség… – vágta rá Toma Sándor. – Tudjuk, korán van, tudjuk, hogy délelőtt más elintéznivalójuk is akad a szurkolóknak, de reméljük, hogy ismét tele lesz a csarnok, és a nézők segítségével átszakadhat az a bizonyos gát. A Fino nemzetközi szintű társulat, ahová nekünk fel kell nőnünk.

A VRCK – Fino Kaposvár találkozóra a belépőjegyek egységesen 400 forintba kerülnek.

– ÉM-MI –


Játékosvélemény: más arculattal

Toronyai Miklós, a VRCK feladója: – Nem érzek akkora különbséget a két csapat között, mint amennyi csütörtökön kijött. Az első szettben nyomot hagyott bennünk az öt-hat órás utazás, illetve az is, hogy mi tizennégy éles szettet vívtunk az elődöntőben a Kecskemét ellen, míg a Kaposvár a Dággal szemben az utolsó mérkőzésen már pihentethetett pár embert.

Nyitásfogadásban sem muzsikáltunk úgy, ahogyan kellett volna, de fejben össze kell szedni magunkat és átlendülni azon a bizonyos holtponton. Kevés idő volt a két összecsapás között, de átvettük a hibákat, igyekeztünk ezekből tanulni, megpróbálunk hazai pályán egy teljesen más arculattal kimenni a pályára. A 11 órás kezdés nem egy klasszikus kezdési időpont, de ha így jött ki, akkor így jött ki, reméljük, a szurkolóinkat ez nem tántorítja el attól, hogy segítsenek bennünket.