Vegyész RC: Négyből négyet akarnak

Vegyész RC: Négyből négyet akarnak
Szerda este folytatódik az NB I-es férfi röplabda bajnokság bronzcsa­tája.

A Dági KSE és a Vegyész RC-Kazincbarcika csapata a párviadal keretében 18 órától méri össze tudását a Komárom-Esztergom megyei, de Budapesthez közeli település csarnokában. A két alakulat közötti, szombaton rendezett első felvonást a borsodiak 3:0-ra nyerték, így – tenisznyelven fogalmazva – az adogatónál van az előny. A küzdelem az egyik fél három sikeréig tart, ennek jegyében nagy jelentőséggel bír a szerdai összecsapás.

Magas hőfokon

– Szombaton minden a vártnak megfelelően alakult – kezdte Dudás András, a Vegyész RC-Kazincbarcika vezetőedzője. – A Dági KSE személyében kiváló ellenfelet kaptunk: riválisunk magas színvonalon adta elő a játékot és minden idegszálával győzni akart. Ezt mutatták a szoros játszmák és a szettarányok. Nekünk minden szempontból volt okunk az örömre: egyenletes produkcióval rukkoltunk ki, teljesítményünkben nem volt hullámzás, ráadásul a húsz körüli poénoknál, amikor tulajdonképpen elkezdődött a csata, végig jobban koncentráltunk, higgadtak maradtunk és így mindhárom szettben miénk lett a végjáték.

A tréner ezt követően arról beszélt, hogy a szombati események már a múltat képezik és egyáltalán nem biztos, hogy Dágon megismétlődik a „sporttörténelem”.

– Persze szeretnénk, ha így lenne – folytatta Dudás András. – Egy találkozó előtt mindig megkérdezik tőlem, hogy miként látom az esélyeket. Nos, jónak ítélem meg, ugyanis a két gárda eddig három meccset vívott egymással. Az alapszakaszban 3:1-re nyertünk Dágon, hazai környezetben pedig 3:0-ra diadalmaskodtunk, aztán jött a bronzcsata első mérkőzése és a már említett 3:0, vagyis háromból három a javunkra. Most magától értetődően azt akarom, hogy négyből négy legyen nekünk. Vállalkozásunk azonban nem lesz egyszerű, mert a Dági KSE otthon sokkal veszélyesebb, mint idegenben, ennek szellemében a fiúknak az újabb siker érdekében még többet kell kiadniuk magukból, mint Kazincbarcikán. Szerdán este magas színvonalú és hőfokú mérkőzésre számítok.

Nem számít

A mester korábban megemlítette lapunknak, hogy Dágon kisméretű teremben játszanak a csapatok, megállapítását ezúttal viszont kissé árnyalta:

– Szűkebb a csarnokuk, mint a miénk, de a terem légköbméterei eddig soha nem mentek a teljesítményünk rovására és nyilván most sem fognak. Mivel alapvetően két, szinte azonos tudású együttes feszül egymásnak, biztosra senki nem mehet. Csapatom megpróbálja megnyerni a találkozót, de ha valamilyen oknál fogva ez nem sikerül, akkor a tapasztalatokat nyilván felhasználjuk a harmadik meccsre. Úgy érzem, hogy a pillanatnyi forma dönt majd, remélem, hogy a mi javunkra.

– Kolodzey Tamás –

Út közben csatlakoznak

A mérkőzést munkanapon játsszák, ez pedig azt jelenti, hogy a Vegyész RC-Kazincbarcika hátrányos helyzetből indul.

– Az utazást nem említem, mert egy élsportolónak úgy kétszáz-kétszázötven kilométert ki kell bírnia teljesítménycsökkenés nélkül – jegyezte meg a sárga-kékek szakvezetője, majd hozzátette: – A problémát az jelenti, hogy lesz, aki Mezőkövesden száll a buszunkba, de olyan játékosunk is akad, aki Kecskeméten csatlakozik hozzánk, mert a műszakja ott fog letelni. Ezek a körülményeink természetesen messze állnak az ideálistól, de mivel semmit nem tehetünk, szinte felesleges is szót fecsérelnünk rá, inkább örüljünk annak, hogy ugyanazzal a kerettel vehetjük fel a küzdelmet, mint szombaton, amikor győztünk.Sporthírek