Vegyész RC: Nagyon nincsenek velük egy súlycsoportban…

Akt.:
Vegyész RC: Nagyon nincsenek velük egy súlycsoportban…
© Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Vasárnap újabb bajnoki meccset játszik a Vegyész RC.

Vasárnap (kezdés: 17.30) egy könnyűnek ígérkező meccs vár a férfi élvonalban a kazincbarcikai röplabdacsapatra. A 12. fordulóban ugyanis az a szomszédvár Debreceni EAC érkezik vendégségbe, amely a táblázaton sereghajtó.

Nem veszik

– Most, hogy előrébb jött egy héttel a zágrábi Közép-európai Liga-forduló, módosítanunk kellett az edzéstervünkön is – nyilatkozta a VRCK vezetőedzője, Daniel Oravec. – December 21-ig edzésben maradunk, és még lesz is addig két mérkőzésünk: előbb a DEAC, majd a Dunaferr ellen. Habár senkit nem veszünk félvállról, látni kell: a DEAC nincs velünk egy súlycsoportban, ahogy a Dunaferr sem, de utóbbiban vannak fiatal tehetségek, akik okozhatnak kellemetlen pillanatokat.

A következő másfél hétben a fizikai erősítésen van ezúttal is a hangsúly, majd jönnek a technikai elemek. Hármat edzünk karácsony után, de még a zágrábi túránk előtt. Ahogy mondtam, nem vesszük könnyedén a következő bajnokikat sem, de szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni. A srácok hozzáállása példás, keményen dolgozik mindenki, hiszen tudják: Zágrábban nehéz meccsek várnak ránk.

Munka mellett

Kozsla Ádám, a VRCK játékosa így vélekedett:

– A DEAC és a Dunaújváros ellen biztos, hogy én is több játéklehetőséget kapok, ahogy azok is, akik például a hazai MEVZA-tornán kevesebbet játszottak. Ehhez azonban az edzéseken nem szabad lazsál­nom, meg kell küzdenem a helyemért. Amikor pályára lépek, igyekszem meghálálni a bizalmat, és a maximumot kiadni magamból. Én azon kevesek egyike vagyok, aki munka mellett röplabdázik, de a kettő szerencsére jól megfér egymás mellett, ami a munkahelyem rugalmasságának is köszönhető. Gépész­mérnökként dolgozom, így nyolc órát szellemileg, majd délutánonként az edzéseken fizikálisan kell helytállnom, így lesz kerek a történet. Persze, a délelőtti edzéseken nem tudok ott lenni, a lemaradásomat azonban igyekszem pótolni, és félprofiként is a színvonalnak megfelelő teljesítményt nyújtani.

– ÉM-MI, TM –