Vegyész RC: Mostantól nincs szünet és pihenő

A DEAC elleni mérkőzés után komoly feladatok várnak a sárga-kékekre
A DEAC elleni mérkőzés után komoly feladatok várnak a sárga-kékekre - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – Szombaton 18 órától Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC összecsapás a férfi röplabda NB I-ben.

Az előző tizenegy forduló alatt 26 pontot gyűjtött az élvonalbeli kazincbarcikai röplabdacsapat, és most egy olyan összecsapás jön az észak-borsodiaknak, amely előtt nyugodtan be lehet írni a nevük mellé az újabb három egységet – lévén a hajdúságiak 6 egységgel a 9. helyen tartózkodnak a tabellán, és a két együttes szeptember 29-i, debreceni felvonását is biztosan hozták 3:0-ra Árváék.

A játékosok tudják

– Fiatal, lelkes egyetemistákból áll a DEAC, akik szeretik a röplabdát és igyekeznek odatenni magukat a mérkőzések során – kezdte Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője. – Nem végeznek annyi edzést, mint például mi, részben ennek köszönhető, hogy az első szett vége felé kezd kijönni a fizikális fölény.

Egy ilyen találkozónak lehet olyan veszélye, hogy a játékosok fejben nem koncentrálnak annyira, de ezt a múltkor, a Pécs ellen sem tapasztaltam.

Azért a játékosok tudják, miért dolgozunk, tisztában vannak azzal, hogy a pályán nem fér bele a jampecoskodás, ismertek előttük a klubvezetés és a szurkolók elvárásai, melyeknek meg kell felelnünk.

A lehető legtöbbet

A szakvezető némileg már előrébb is tekintett, hiszen jövő szerdán bajnoki rangadót vívnak Kaposváron, aztán december 4-én a Szolnok érkezik Kazincbarcikára, december 8-án pedig a Challenge Kupa keretében a cseh Jihostroj Ceske Budejovice.

– A PEAC meccset követően volt két nap pihenő, akik messzebb laknak, azokat elengedtük – folytatta Toma Sándor. – Ebben az esztendőben már nem nagyon lesz szünetünk, hiszen még 9 találkozó van előttünk, ami elég sok.
A keret fele dolgozik, ezt már elmondtam, elmondtuk párszor, ám ennek ellenére szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni nem csak ezekből a mérkőzésekből, hanem a jövő éviekből is. A kaposvári, valamint szolnokiakkal szembeni hazai összecsapás nagyon fontos lesz az alapszakasz végeredménye szempontjából, éppen ezért fontos, hogy majd mindenki maximálisan hozza a tőle elvárható teljesítményt.

Az új Don Bosco csarnok paramétereit már kezdjük megszokni, és egyre fegyelmezettebben is röplabdázunk, úgyhogy bizakodóan tekintek az elkövetkezendő időszak elé.

Ők fújják a sípot

A nemzetközi szövetség honlapján már megjelentek a Challenge Kupa mérkőzéseken közreműködő játékvezetők nevei is. Ezek szerint a Budejovice elleni hazai összecsapáson a bosnyák Zdravko Jakisa, valamint a román Darius Dumitru Mesca működik közre, míg a december 21-i visszavágón a lengyel Jaroslaw Makowski és a török Cevril Ebru Ayata fújja a sípot.

ÉM-MI