Vegyész RC: megvan az idegenbeli bravúr

Két vesztett szett után állt fel a Vegyész RC Kazincbarcika
Két vesztett szett után állt fel a Vegyész RC Kazincbarcika
Kecskemét, Kazincbarcika – A Vegyész RC-nek sikerült nyernie Kecskeméten, csütörtök este már a döntőért játszhatnak.

A férfi röplabda NB I rájátszásában, az elődöntő három nyert meccsig tartó csatájában, az addig döntetlenre álló párharc harmadik meccsén, hétfőn este a Kecskeméti RC vendége volt a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája.

A mérkőzés barcikai nyitással kezdődött, aztán Szabó D. két pontatlan ütése után előbb 2-1 volt az állás, majd a vendégjátékos javított (2-3). Nem sokkal később, 2-4-nél hazai időkérés következett, de ez nem hozott fordulatot, az első technikai időnél a VRCK állt jobban (6-8). Ez a szünet viszont jót tett a Kecskemétnek, kezdett belelendülni a hazai gárda, és két jó blokkal egyenlített (9-9). A folytatásban pedig a vezetést is átvették (10-9), ám amikor Dávid ütése a hálóban kötött ki, ismét egál volt (10-10). Ekkor újra jó kecskeméti nyitások következtek (14-10), és ez a négypontos fór megmaradt a második technikai időig (16-12). A folytatásban Kovács Z. hozta jól játékba a labdát többször is, ennek köszönhetően lett ismét egyenlő (17-17). 21-nél is együtt voltak a felek, majd az itteni vendég időkérés után ők érték el hamarabb a 25 pontot (24-25). Ám ezt követően Juhász centerben hibázott, majd Farkas nyitott kétszer jól, így a nagy izgalmakat hozó játszma a Hírösöké lett (27-25).

0:2

A második szettet jobban kezdte a hazai együttes (3-1), aztán Szabó D. révén a VRCK is szóhoz jutott, de az első technikai időnél a Kecskemétnek volt oka a mosolyra (8-5). A pályára visszatérés után Dorcsák adott további lendületet a vendéglátónak, jó nyitásaival megugrottak. 12-6-nál barcikai időkérés volt műsoron, de aztán Dávid is hozzátette a magáét, így a második kötelező pauzánál nem sok jóra volt kilátás a Vegyész részéről (16-9). Ezt a jelentős előnyt, különbséget jól őrizgették a hazaiak, és amikor felzárkózni látszott a Barcika, persze, hogy jött az időkérés (20-15). Toronyai gyújtott a folytatásban egy kis szalmalángot (20-17), de ez ugyanúgy kevésnek bizonyult, mint 23-18-nál a vendég „idő”, mert ez a játszma is a Kecsóé lett (25-20).

Vendégek szempontjából jól startolt a harmadik menet (0-2), de a KRC is igyekezett, egyenlített, és az első technikai időnél ők voltak előnyben (8-7). A pihenő a vendégeknek jót tett, 9-11-nél hazai időkérés következett. Aztán fölváltva estek a pontok, majd 14-15-nél barcikai pauza után növelték az előnyüket (14-16). Az izgalmas, küzdelmes játék nem hagyott alább, Szabó D. jó blokkja után alföldi időkérés miatt állt a játék (18-21), majd nem sokkal később, 20-22-nél a VRCK élt ugyanezzel. Innen egy-egy pont következett, majd Szabó D. két ász nyitásával a vendégeké lett a szett (21-25).

Megint Szabó D.

A negyedik játszmát is jobban kezdte a VRCK (0-3), és a folytatás is hasonló volt (4-8). A Kecskemét kapaszkodott, aztán 9-12-t követő időkérésük után, amikor Gacs került a nyitóhelyre, nem tudtak visszatámadni a vendégek, így a KRC átvette a vezetést (14-13). Itt jött egy barcikai időkérés, ez megnyugtatta őket (15-16), majd egy darabig egymás mellett haladtak a csapatok. Addig, amíg Árva meg nem rázta magát, és ennek köszönhetően a hajrában a vendégek álltak jobban (21-23). Ekkor pedig Szabó D. állt a nyitóhelyre, és ahogy az előző játékrészben, a végén most is bevert két ászt (21-25).

Banai jó nyitásaival kezdődött az ötödik etap, majd 2-4-nél KRC időkérés jött. Aztán 5-5 lett az állás, ekkor meg a VRCK „kért levegőt”. Jutott nekik belőle, mert vezetni tudtak és 10-12-nél a hazaiak pauzáztak. Minden pontért nagy harc dúlt, 13-14-nél a Barcika kikérte az utolsó idejét, majd a visszatérés után Juhász P. centerből beütötte a 15. pontot. Ezzel a sírból vissza­hozta a meccset a vendégegyüttes, és ha csütörtökön hazai környezetben is sikerül nyerniük, akkor az aranyért játszhatnak.

– Gulyás Ferenc –


Jegyzőkönyv

Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika
2:3 (25, 20, -21, -21, -13)

Kecskemét, 500 néző. V.: Mezőfi, Bátkai-Katona.

Kecskeméti RC: Balla, Gacs, Pesti, Dávid, Farkas, Dorcsák. Csere: Pápai (liberó), Horváth K. Edző: Gyurkó Sándor.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Kovács Z., Árva, Szabó D., Banai, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Surányi, Bokor. Edző: Toma Sándor.

Gyurkó Sándor: – Az első két játszmában többet hibázott ellenfelünk, aztán egy jó alapjátékra álltak rá, miközben Szabó D. extrát játszott. Mi talán megijedtünk a lehetőségtől, ezért nem sikerült nyerni. Szombaton gratuláltam a Barcikának, az 1-1-hez, most ugyanezt teszem, mert 1-2. De csütörtökön jövünk!

Toma Sándor: – Nagyon örülök, hogy 0:2-ről fel tudtunk állni, el tudtuk hinni, hogy otthon is elkapható a Kecskemét. A mai napon a csapat átlépte árnyékát. Voltak ma nagyon jó egyéni teljesítmények és hullámzások is. Most mi vagyunk jobb helyzetben, és ha ilyen hittel játszunk csütörtökön is, akkor elérhetjük, amit szeretnénk.

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2-1, a Vegyész RC Kazincbarcika javára.

A következő meccset csütörtökön 17.30-tól játsszák Kazincbarcikán.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s