Vegyész RC: Meg kellene mutatni az oroszlánkörmöket

Vegyész RC: Meg kellene mutatni az oroszlánkörmöket
Kazincbarcika – A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Fino Kaposvár a vendég szerdán 17.30-tól Kazincbarcikán.

Hét végi bajnoki összecsapása nem a tervezettek szerint alakult a Vegyész RC számára, mert bár az észak-borsodiak 3:1-re győztek a Szolnoki Főiskola RK SI ellen, a meccs első két szettjében igencsak akadozott a gépezet.

– A szerencsén is múlt, hogy ezt a találkozót hozni tudtuk – fogalmazott Dudás András vezetőedző. – Miként a mérkőzés után is nyilatkoztam, a csapat sajnos előre elkönyvelte ezt a sikert. A győzelemben magam is biztos voltam, és ezért úgy gondoltam, lesz olyan dolog, amit szeretnénk kipróbálni. Szabó D-t eredetileg nem akartam pályára küldeni, mert volt egy kisebb sérülése, míg a brazil Antalt, aki vállproblémája miatt igazából most tért vissza, mindenképpen játszatni kívántam, akkor is, ha esetleg nem megy neki. A csapat egy része ezt úgy értelmezte, hogy ha én kísérletezgetek, akkor ők lehetnek könnyelműek… Az első játszmában nagyon, tíz ponttal elhúzott a Szolnok, a hajrában kezdtük komolyan venni a helyzetet és talán szégyellték is magukat a játékosok, ugyanakkor csoda lett volna, ha akkora hátrányból fordítani tudunk. A második szettben is meg kellett feszülnünk, mert ha ez nem így történik, akkor egy pontot biztosan elveszítünk. Egyenlítettünk, majd az ezt követő két felvonással már nem volt gond.

Kiforrott röplabda

A tényekhez tartozik, hogy a vasárnapi összecsapást Csizmadia ujj-, Blázsovics pedig bokasérülés miatt kihagyta, miként Kovács Z., akinek munkahelyi elfoglaltsága volt.

Csizmadia hétfőn már részt vett labdás edzésen, de még benne van a kezében a rögzítő, ezért érthető módon óvatos, sáncban nem lehet vele számolni, mindenesetre nagyon motiváltan mozgott – mondta róla Dudás András. – A Szolnok ellen nem a tudással volt a baj, mert az meg van. A hétfői edzésen öröm volt nézni a játékosokat, úgy dolgoztak, olyan hozzáállással, fordulatszámon, a tréningre jobban rákészültek, mint az azt megelőző meccsre… A Pénzügyőr ellen bárkit beküldtem, fel tudta venni a ritmust, tudtam forgatni a keretet, legutóbb ez nem sikerült.

Ugyan sok hazai összecsapást még nem vívott az ősszel a barcikai alakulat, de az a kijelentés helytálló, hogy a mai, Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő első menet lesz szakmailag a legértékmérőbb, a legmagasabban jegyzett. – Igen, miután a Fino veretlen a bajnokságban, és a nemzetközi kupában is játszik – sorolta Dudás András. – A több esély az ő oldalukon van, mivel jól összerázott a garnitúrájuk, kiforrottan röplabdáznak. Mi még nem tudtunk a legjobbnak vélt összeállításban pályára lépni, de bízom benne, hogy erre is lesz majd mód. Oda-visszavágós a párharc, hiszünk abban, hogy az előbb felsoroltak ellenére mi is továbbléphetünk, ha ez nem így lenne, akkor semmi értelme nem lenne kiállni… A Kaposvár most nincs olyan messze tőlünk, mint az elmúlt pár évben, s ugyan egyelőre nem tartunk ott, ahol szeretnénk, azért egy-két oroszlánkörmöt, főleg saját közönségünk előtt, meg kellene mutatnunk.

ÉM-MI

A tények

A további negyeddöntők (első mérkőzések):szerda,

  • 18.00: Gorter Kecskemét RC – Sümegi RE.
  • 18.30: MAFC-BME – Szolnoki Főiskola RKSI.

Péntek,

  • 18.00: Sümegi RE – Gorter Kecskemét RC.További hírek a Sport kategóriából