Vegyész RC: Már csupán egy mérkőzés kell

Vegyész RC: Már csupán egy mérkőzés kell
A bajnoki negyeddöntő második meccsét szerdán Sümegen játszotta a Vegyész RC.

A barcikaiaknál Bokor és Gulyás munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott, míg Szántai igazolásában problémát találtak a játékvezetők, így a bemelegítés után nem engedték játszani a borsodiak elsőszámú liberóját. Az első szett hazai nyitással és vendégponttal kezdődött, majd Kovács Z. jó nyitásai révén két pontos vendégelőny állt a táblán. Ezt követően Soós szervált kiválóan, amivel a vendégcsapat nem nagyon tudott boldogulni, 6-3-nál időt is kért Dudás-edző. 8-4-et követően mindkét csapat hozta a pontjait, aztán újra Kovács Z. adogatott eredményesen. 12-9 után kezdett magára találni a vendéggárda, Blázsovics nyitásai ültek (15-15). A második technikai pihenőt Csizmadia és Szabó M. remek megmozdulása követte, így 19-21-nél újra a dunántúliak ,,időztek”. Hiába, mert már nem tudták befogni a VRCK-t.

Második játszma 1-3-mal kezdődött, aztán ismét Kovács Z. momentumai következtek, 1-6-nál sümegi játékmegszakítás történt. 3-8, hazai dominancia, vendég rontások, 9-10-nél barcikai idő – így zajlott ez a szakasz. Csányi pontjával és Szabó M. sáncával, 9-14-nél újfent a hazai edzői igyekezett valamit kitalálni, kevés sikerrel (11-16). Mindkét csapat ponttal zárta le saját akciót, Dudás András 18-23-nál nyugtatta az övéit, akik nemsokára le is zárták ezt a felvonást.

A harmadik szett elején Csizmadia gyűjtött pontokat, majd Szabó M. nyitott, Csányi jól blokkolt, s máris 1-6 volt az állás. 4-8-tól Csányi szervált, elég sokat, merthogy a sümegiek nem tudtak visszatámadni, hatásosan akciót kezdeményezni, nem boldogultak a a barcikai sáncokkal. 7-16-nál két cserét is eszközölt Dudás András: Toronyai helyett Balázs lett a feladó, míg Kovács helyén Surányi kapott lehetőséget, utóbbi két ásszal vétette észre magát (7-19). A hajrá is a vendégek kedve szerint alakult, könnyed játékkal húzta be ezt a csatát a Vegyész.

A párharc harmadik felvonását pénteken 16 órától Kazincbarcikán vívják a felek.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Sümegi RE – Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (-22, -18, -14)

Sümeg, 70 néző. V.: Bátkai-Katona, dr. Árpás.

Sümeg: Kaposi, Lesznyik, Soós, Dolgos, Lakics, Szabó. Csere: Récsei (liberó), Madár (liebró), Nagy. Edző: Markó Gábor.
Vegyész RC: Szabó M., Csizmadia, Toronyai, Kovács Z., Csányi, Blázsovics. Csere: Dudás (liberó), Balázs, Surányi. Edző: Dudás András.

Markó Gábor: – Sajnos, az elvesztett első szett után fejben összeestünk. Ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, sokkal fegyelmezettebb játék kell.
Dudás András: – Reméjük, otthon, pénteken, meg lesz a harmadik meccs…


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 2-0, a Vegyész RC javára.