Vegyész RC: Kijavítanák a hazai botlást

Szabó D. (balra) és csapattársai hétfőn Kaposváron játsszák a bajnoki döntő második meccsét
Szabó D. (balra) és csapattársai hétfőn Kaposváron játsszák a bajnoki döntő második meccsét - © Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Hétfőn 20 órától Kaposváron folytatódik a férfi röplabdabajnokság döntője, a második meccs következik.

A bajnoki döntő első mérkőzésén a Vegyész RC Kazincbarcika óriási hullámhegyeket és hullámvölgyeket élt meg. Az egyik szettben kiválóan működött a borsodi gépezet, a másikban viszont érthetetlen hibákat követtek el a hazai játékosok. A Fino Kaposvár megérezte a lehetőséget, és több mint kétórás csata végén győzni tudott a finálé nyitányán. A VRCK a jelenlegi bajnokságban először kapott ki – talán a legrosszabbkor –, de a három nyert meccsig tartó párharc még rengeteg izgalmat tartogathat.

Győzelmi kényszer

– Kaptunk egy pofont, de nem dőlt össze a világ – fogalmazott Juhász Péter, a barcikaiak játékosa. – Tanúságos volt az első meccs, a kezdeti lendületünk elfogyott, a második és a negyedik játszmában egyáltalán nem hoztuk azt a szintet, ami ebben a helyzetben kell. A játék minden elemében alulmaradtunk. Előbb nyitásfogadásban voltak gondjaink, később a támadójátékunk akadozott. Hétfőn rajtunk lesz a győzelmi kényszer, de a csapatot képesnek tartom arra, hogy kijavítsa ezt a botlást. Ha ez sikerül, akkor utána két meccs lesz hazai pályán, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy elhódítsuk a bajnoki címet. Egyelőre azonban a kaposvári találkozóra kell koncentrálnunk, hogy kiegyenlítsük a hátrányunkat.

A pénteki meccs után a kaposváriak edzője is óvatosan fogalmazott. Demeter György nyilván örült a sikernek, ugyanakkor a sok nagy csatát megélt tréner azt is tudja, hogy hosszú még a finálé, amelyben bármi előfordulhat.

Erről szól a döntő

– Izgalmas mérkőzést hozott az első felvonás, ilyenekre van most szüksége a magyar röplabdának. Erről szól a döntő, itt már a pillanatnyi forma dönt, semmit nem számít, hogy az alapszakaszban mit értél el – mondta Daniel Oravec, a VRCK vezetőedzője. – Pénteken mi nem koncentráltunk eléggé, fejben gyengén teljesítettünk, plusz nagyon rossz volt a védekezésünk. Nem igazán tudtunk blokkban összeállni, mindössze négy pontot szereztünk sáncmunkával, ami kevés egy ötszettes találkozón. Sokszor beragadtunk két-három pontra is egy állásban, aztán felzárkóztunk, majd megint hibáztunk. A nyitásaink sem voltak kellően határozottak, sokszor csak gyengén áttettük a labdát, így a kaposváriak könnyebben építhették fel támadásaikat. Egyértelműek a szándékaink: szeretnénk kijavítani a pénteki botlásunkat idegenben, hogy aztán idehaza végre előnybe kerüljünk.

A férfi röplabdabajnokság döntőjének második mérkőzését Kaposvárról az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

– ME –


Fájó vereség

– Fájó vereséget szenvedtünk pénteken, nem számítottunk rá – mondta Dudás András, a VRC Kazincbarcika másodedzője. – Az előttünk álló napok választ adnak arra, hogy ez a vereség helyre tesz-e néhány embert, vagy sem. A könnyen megnyert első és harmadik szett elaltatta a társaságot, aminek ez lett az eredménye. Fel kell ébrednünk, mert ha így folytatjuk, akkor semmit nem ér az eddigi veretlen menetelés. Sajnos nem tudtuk végig hozni azt a teljesítményt, ami egy bajnoki döntőben kell. A Kaposvár éles meccsek után érkezett a fináléba, nekünk három hét szünet után folytatódott a szezon. Egy kicsit kiestünk a ritmusból, de bízom benne, hogy hétfőn már azt a meggyőző Kazincbarcikát láthatjuk, amelyet a bajnokság során többnyire.


Óriási küzdelmet vívtak a csapatok
Kazincbarcika - A bajnoki döntő nyitómeccse után hátrányba került a Vegyész férfi röplabdacsapata. A zsúfolásig megtelt lelátó közönsége először Szabó Dávid sánca után tapsolhatott, majd Mészáros is elkezdte a pontok termelését. Szabó mértani pontos ütése után egy kicsit elszakadtak a hazaiak, a ...