Vegyész RC: Kicsit megizzadtak, de nyertek

Vegyész RC: Kicsit megizzadtak, de nyertek
Kazincbarcika – Győzelmet aratott vasárnap este a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 10. fordulójában a Dunaferr SE látogatott a sárga-kékekhez.

Jobban kezdett a fiatalokból álló vendégcsapat (1-3), aztán egyenlő volt az állás (4-4). Nagy mentéseket produkáltak a játékosok, de akadtak rontott szervák is (7-7). Toronyai mentett a hálónál, jött a szokásostól is nagyobb ünneplés, aztán a fordulat (11-10). Borovicanin harmadik nyitását már nem váltotta pontra csapata, majd Jámbor játékvezető elnézett egy leütés utáni érintést, és a vendégek helyett a hazaiaknak ítélt pontot (12-12). Egyik gárda sem tudott elhúzni, váltott „lovakkal” haladtak a csapatok (15-15). Banai átlagos nyitást választott és jól tette, mert ezzel csapta be a Duna-partiakat (17-15), erre jött a vendégidő, ezt követően pedig megtáltosodott a Vegyész (20-15). Szépen araszoltak előre a sárga-kékek (22-16), akik kockázatos szervákat is felvállalhattak, végül 24 perc alatt hozták a szakaszgyőzelmet.

vegyesz-dunaferr-05-aj

Váratlanul

Az első szünetben jött a szokásos diszkózene, ez feldobta a publikumot, a Dáridót pedig 0-4 követte, erre Toma Sándor megnyomta az időkérést biztosító csengőt. Megállíthatatlanul püfölt a Dunaferr, amikor Kun segített, nyitást rontott (1-6). Az első technikai időnél a pirosak csikócsapatának tagjai mosolyogtak, a barcikaiak meg tanácstalanul beszélgettek. Árva a hálónál jól blokkolt, aztán egymásra vártak Toronyaiék (3-10), így elmenőfélben volt a szett. Amikor rövidzárlatot kaptak a dunaújvárosiak, Banai a tetőt hívta játékba, a különbség ezért nem csökkent (7-13). Hazai oldalon nem ment sem a mezőny-, sem a hálómunka (9-15). Amikor felcsillant a halvány reménysugár, akkor Juhász a hálóba nyitott (11-16), majd a vendégek éltek az esélytelenséggel és kiegyenlítettek a váratlanul szétesett Vegyész ellen.

vegyesz-dunaferr-12-aj

Nyögvenyelősen

Látványos labdamenetekkel kezdődött a harmadik szett (2-2), majd zsinórban jöttek a rossz nyitások és a vendégpontok (5-8). Hiányzott a harmónia a Vegyészből, amely görcsösen adta elő produkcióját. Miután az otthoniaknak sikerült egy kis olajat önteni a tűzre, mindjárt volt ok az örömre (10-10). Egymás hibáiból éltek az alakulatok, egy jó blokk és egy minősíthetetlen szerva adta az itthoni mérleget (13-13). A magára talált Kazincbarcika érte el előbb a 16 pontot, így a technikai időben megnyugodhatott, de innen is nyögvenyelősen ment a játék (20-19), végül azonban Borovicanin tette fel az i-re a pontot.

A negyedik játszma erőt és tempót sugárzott (6-1), jót tett a Vegyésznek a szünetben elfogyasztott ásványvíz. Minden bejött a hazaiaknak, a vendégeken pedig fáradtság jelei mutatkoztak (10-4). Kicsit megtorpantak a sárga-kékek (14-11), ezt biztosan azért tették, hogy a szurkolók is dolgozzanak meg a pénzükért. A hajrát simán hozta a VRCK, így a meccset is.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE
3:1 (17, -17, 23, 16)

Kazincbarcika, 330 néző. V.: Jámbor, Csizmarik.

Vegyész RC Kazincbarcika: Borovicanin, Januzovic, Toronyai, Banai, Juhász, Árva. Csere: Dudás T. (liberó), Kecskeméti. Vezetőedző: Toma Sándor.

Dunaferr SE: Kun, Kholman, Bohnicsek, Hatvany, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kövessy (liberó), Szabó P., Guzmics, Kiss M., Novokrescsenszkov. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Toma Sándor: – Nagyon örülök, hogy a pénteki vereség után sikerült nyernünk. Akartunk javítani, voltak szép labdamenetek, amelyek az alapjátékban előjöttek.

Tomanóczy Tibor: – Sikerült magunkat megverni, gratulálok a Kazincbarcikának.