Vegyész RC: Kicsit ,,laposan”, de biztosan

Akt.:
Illusztráció - A Vegyész RC (kékben) a Szolnoki Röplabda Akadémiát győzte le
Illusztráció - A Vegyész RC (kékben) a Szolnoki Röplabda Akadémiát győzte le - © Fotó: ÉM-archív
Kazincbarcika – A Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását csütörtökön vívta a Vegyész RC.

A legjobb 4 közé kerülésért zajló párharcra a szolnokiakat „vetette a sors” a barcikaiak útjába, akiknek egyértelmű volt a céljuk: győzelmekkel, lehetőleg szettveszteség nélkül lépjenek a következő körbe. Az első szett elején 2-4 volt az állás, 6-9-nél Oravec edző kért időt. Ezután egyenlített csapata (10-10), ahonnan fej-fej mellett haladtak a felek. 14-14-től Szabó D. nyitott és 18-14-ig meg sem állt, jött a szolnoki idő. Azonban ez már nem segített rajtuk, 21-15-től csupán idő kérdése volt a VRCK-vezetés.

Mínusz nyolcról is

Nagyon rosszul, 0-5-tel nyitották a barcikaiak a második felvonást. Gebhardt N. helyett Milev érkezett, de ezzel sem tudta a házigazda megtörni a szolnoki jó kezdést (1-9). Pauzát követően kezdett belemelegedni a VRCK (5-10, 11-13), 11-14-nél Milev nyitásai ültek. Banai centerből jól oldotta meg, amit kellett (15-14), innen már a Vegyész diktált, Mészáros ejtésével lett 19-15. Ismét Milev ütései „voltak műsoron” és már nem tudott visszajönni a vendéggárda.

A harmadik felvonás kezdetén 2-4 volt, majd 4-4. Blázsovics, illetve Árva szép megmozdulása kellett a 9-7-hez, valamint a 11-9-hez. Fokozatosan nőtt a VRCK fórja (14-10), időt kért a Szolnok. Mészáros hatásos szervái és Blázsovics jó ütései vitték a hazaiakat, 22-14-nél minden eldőlt, szettveszteség nélkül nyert a házigazda. A visszavágót december 13-án játsszák Szolnokon.

– ÉM-MI, GF –


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki Röplabda Akadémia
3:0 (18, 18, 16)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Halász, Mezei.

Vegyész RC: Juhász, Banai, Toronyai, Szabó D., Mészáros, Gebhardt N. Csere: Dudás (liberó), Milev, Páez, Blázsovics, Árva, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Szolnoki Röplabda Akadémia: Guzmics, Kholman, Fülöp, Varga, Gönczi, Szabó P. Csere: Farkas (liberó), Boa, Bíró, Soyvuram. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Daniel Oravec: – A hét végén nehéz MEVZA tornánk volt, ezért a hét elején könnyű edzések voltak a programban, így a forma egy kicsit lapos volt. Minden játékos lehe-
tőséget kapott, az első két szett elején a figyelem kicsit lankadt, de a második szett-
ben a csapat 1-9-ről is tudta hozni a játszmát, míg a végén minden a helyén volt.

Gulyás Ferenc: – Papírforma hazai győzelem, tudtuk, hogy hová jövünk… Gratulálok a Barcikának. Csapatom mindent megtett a győzelemért, de el kell fogadni, hogy a jobbik csapat nyert.