Vegyész RC: Kemény, határozott röplabdát mutattak

Akt.:
Fegyelmezettek voltak a sárga-kékek
Fegyelmezettek voltak a sárga-kékek - © Fotó: ÉM-archív
Kazincbarcika – Idegenbeli meccset vívott szombaton a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.

A barcikaiak Duna-partjára utazó keretéből egy ember maradt ki a hétvégén, Kozsla nem volt ott a bemelegítésnél. A két alakulat első, borsodi felvonásán, tavaly ősszel „csak” 3:2-es VRCK-siker született, most azonban arra készültek Toronyaiék, hogy ettől simább meccsen nyernek, nem adnak pontot a fiatal riválisnak. A nyitó szett elején nem tudott egyik gárda sem ellépni a másiktól (2-2, 6-6, 9-10), majd a folyamatosan „szállított” határozott szerváknak köszönhetően a Vegyész kezdett némi előnyt kovácsolni (16-20). A hazai alakulat most is nagyon akart, csakhogy sok volt náluk az ütés-, valamint a nyitáshiba is, ami szintén a látogatóknak kedvezett – akik ezt kihasználva zsebelték be az első felvonást.

Újvárosi rontások

A nagy terem nyújtotta lehetőségeket a második szettben is kamatoztatták Szabó D-ék, elsősorban ő, de csatlakozott hozzá Árva is a nyitóhelyen. Amikor arra szükség volt, akkor a VRCK blokkban is odatette magát, ez is belejátszott abba, hogy 4-8 után pár perc alatt 11-19 lett az eredmény. Hiába próbált meg Gebhardt N. ütésben felnőni a feladathoz, a rontások továbbra is benne voltak csapatában, s ez túl sokba került nekik. Kijött a Vegyész férfiasabb játéka, erőfölénye, s ezen menet végére kicsit hitehagyottá is váltak Kalmárék.

Csak a liberók

A harmadik szett mindezek ellenére szorosan indult (2-2, 5-4, 6-8), sőt a Dunaferr vezetni is tudott (11-8). Az aprócska hullámvölgyből Árva szervái húzták ki a Barcikát, amely előbb egyenlített (12-12), majd lassacskán kezdett meglógni a hazaiaktól (13-15, 15-19). A nyitásfogadás után indított támadásokat jó százalékban értékesítette az észak-borsodi együttes, és ez a stabilitás elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a megszerzett előnyt megtartsák Ba­naiék. Hozta tehát a kötelező három pontot Toma Sándor gárdája, a szakvezető egyébként ezen a meccsen szakmai okok miatt úgy érezte, hogy a liberókon kívül nem kíván cserélni.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika
0:3 (-20, -12, -20)

Dunaújváros, 150 néző.V.: Jámbor, Adler.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Bohnicsek, Stefanovics, Kalmár, Gebhardt N., Kiss M. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Hartyányi (liberó), Guzmics, Szabó, Móró. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC: Toronyai, Árva, Banai, Szabó D., Kovács Z., Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó). Vezetőedző: Toma Sándor.

Tomanóczy Tibor: – Ma bátran és keményen röplabdázott a Vegyész, a játék minden elemében felülmúltak bennünket. Megérdemelten nyertek, gratulálok nekik.

Toma Sándor: – Örülök a győzelemnek, próbáltuk az előző fordulóban elkövetett botlásunkat javítani. Fegyelmezetten játszottunk, a kellő mértékben odatettük magunkat ezen a mérkőzésen.