Vegyész RC: Kell a kellő agilitás, valamint legyen meg a hőfok is

Vegyész RC: Kell a kellő agilitás, valamint legyen meg a hőfok is
© Fotó: Vajda János
Kazincbarcika – Szombaton 17.30-tól Kazincbarcikán az elődöntő második meccsén csap össze a VRCK és a KRC.

Csütörtökön 2 óra 11 percig nyüstölte egymást a két csapat az elődöntő első felvonásán, amelyet végül a házigazda Kecskemét nyert meg 3:2-re.

– Nagy meccs volt, feszült és kiélezett… – mondta röviden Toma Sándor, az észak-borsodiak vezetőedzője, majd így folytatta: – Azt sajnáltam, hogy voltak a szettekben olyan periódusok, amikor tudtunk két ponttal vezetni, és ahelyett, hogy tartottuk vagy növeltük volna az előnyt, pillanatok alatt leadtuk. Fontos lenne ezen változtatni, hogy ha már a kezünkben van az irányítás, ami lélektanilag is lényeges, akkor ne ajándékozzuk meg azzal az ellenfelet, hogy hamar visszahozzuk őket. A mérkőzés után beszélgettünk a játékosokkal, s arra jutottunk, hogy ha egy ilyen éles, 3:2-es meccset egyszer a mi javunkra tudnánk fordítani, akkor átlendülnénk azon a bizonyos holtponton. Kecskeméten közel voltunk hozzá.

Kovács, nagy elánnal

A mérkőzés előtt a szakember – többek között – azt is elújságolta, hogy Kovács Zoltán játéka térdproblémái miatt kérdéses, Bokor Elek fog kezdeni, de aztán mégiscsak beállt az ütő, nem is rosszul.

– Örültem neki, hogy vállalni tudta azt, hogy bemegy – tette hozzá mindehhez Toma Sándor. – Nagy elánnal dolgozott, a fogadásával stabilizálódott a játékunk, remélem, nem fáradt el annyira Kecskeméten, hogy ne tudjon játszani a barcikai meccsen, merthogy nincs valami sok idő a pihenésre. Elek is megpróbálta hozzátenni a magáét, de róla már többször elmondtuk, hogy dolgozik, miként még páran, ezért kiszámíthatatlanabb a forma. Az akarásával nincs semmi gond, de az előbb vázoltak miatt a koncentráció nem mindig úgy jön ki, ahogyan azt az ember szeretné. A meccsről még: Szabó Dávid fontos pillanatokban, amikor kellett, ott volt, de mindenkinek akadtak jó megmozdulásai.

Inspirálja őket

Mit bizonyított a csütörtöki ötfelvonásos csata, mit olvasott még ki belőle? – kérdeztük ezt is a barcikai szakvezetőtől.

– Azt mindenképpen, hogy túl lehet jutni a Kecskeméten, valamint azt is, hogy nem szabad bennünket félvállról venni – válaszolta Toma Sándor. – Most jön a hazai találkozónk, a csapatot inspirálja, hogy saját közönségünk előtt bebizonyítsuk, igenis jók vagyunk, bízom abban, hogy meglesz a kellő agilitás, és hogy az elvárt hőfokon megyünk bele a második meccsbe. A KRC fiatalabb csapat, a mi játékosaink rutinosabbak, tapasztaltabbak, illetve a miénk egy kisebb terem, ahol szintén férfias küzdelemre számítok.

A Kecskemét, ahogyan azt a televíziót néző szurkolók is láthatták, gyors labdákkal operál, erre azért tudtunk blokkban reagálni, centerben Gacs és Dorcsák csütörtökön kevesebb labdát kapott. Egy ilyen elődöntőben jobbára csak úgy lehet sikeresen szerepelni, ha mutatunk, hozunk extrákat, mondjuk a mezőnyvédekezés terén. A hibákat szeretnénk minimálisra csökkenteni, reméljük, a döntő pillanatokban nem, vagy nem mi fogunk rontani.

– ÉM-MI –


A tények

Pénteken videózás szerepelt a Vegyész RC programjában, illetve némi átmozgató foglalkozás, elsősorban azoknak, akik csütörtökön nem jutottak szóhoz Kecskeméten (a többiek regeneráción vettek részt). Szombat délelőtt tart még egy tréninget a vezetőedző, majd késő délután következik a mérkőzés.