Vegyész RC-Kazincbarcika: Időben jött a pofon

Vegyész RC-Kazincbarcika: Időben jött a pofon
Vegyész RC-Kazincbarcika: Időben jött a pofon
Az NB I-es röplabda bajnokságban elszenvedte első vereségét a Vegyész RC. A barcikaiak Kecskeméten kaptak ki három szettben.

Az első osztályú röplabda bajnokságban még veretlen Vegyész RC Kecskemétre is győzelmi reményekkel utazott. A sárga-kékek esélyeit pedig növelte, hogy az alföldieknél a frissen szerződtetett Mészáros Dömötör igazolása nem volt rendben, ezért a játékos nem léphetett pályára a találkozón. Csapattársai azonban nagyszerű teljesítménnyel és sima győzelemmel örvendeztették meg.

A Vegyész RC megilletődötten és sok hibával röplabdázott ezen az estén, ettől függetlenül a nyitó szettben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok: 10-10-nél és 17-16-nál még semmi nem utalt arra, hogy a kecskemétiek végül simán behúzzák az első részsikert. Ha csak az nem, hogy a borsodiaknál viszonylag sok volt a kikényszerített hiba, és a hazaiak hármas blokkjaival nem tudtak mit kezdeni a barcikai ütők. Jobb hajrával a Kecskemét megnyerte az első szettet, amitől még magabiztosabbá váltak a folytatásban.

Nagy különbség

A nagy belmagasságú és hosszú teremben a Vegyész RC játékosai nehezen alkalmazkodtak, ez pedig leginkább a meccs második felvonásában látszott meg. A pontkülönbséget tekintve óriási különbség alakult ki a két együttes között: 10-6-nál még lett volna lehetőség a felzárkózásra, de ekkor (is) egyértelműen a Kecskemét akarata érvényesült. Olyannyira, hogy 23-10-nél már a vendég játékosok is azt várták, hogy vége legyen második játszmának.

Ez hamar meg is történt, innen pedig a Vegyésznek már nem volt visszaút. A hazaiakat vitte a lendület, Toma Sándor együttese csak 4-4-ig tudta tartani a lépést. Ezután elléptek a vendéglátók, akik pontosan ütöttek, továbbra is jól blokkoltak, megérdemelten szereztek ismét jelentős előnyt. A szett utolsó részében valamelyest sikerült kozmetikázni az állást, de a fordításra már nem volt lehetősége a Barcikának. Némileg váratlanul, de a találkozó alapján a KRC megérdemelten győzött az előzetesen esélyesebbnek tartott Vegyész RC ellen.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., 6. forduló

Kecskeméti RC – Vegyész RC-Kazincbarcika

3:0 (19, 11, 20)

Kecskemét, 300 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.


Kecskeméti RC: Dorcsák, Banai, DÁVID, BACS, Pesti, FARKAS P. Csere: Pápai (liberó), Török P., Horváth. Edző: Gyurkó Sándor.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Török R., Árva, Ballai, Szabó, Kovács Z., Juhász P. Csere: Dudás T. (liberó), Bene R. (liberó), Toronyai, Surányi, Bokor E.. Edző: Toma Sándor.


Gyurkó Sándor: – Nagyon készültünk erre a találkozóra, és szerencsére sikerült a vendégekre ráerőltetni az akaratunkat. Elszántan és nagy kedvvel játszottunk ezen az estén, gratulálok a csapatnak a szép sikerhez.

Toma Sándor: – A Kecskemét határozottan, mi pedig megilletődötten kezdtük a találkozót. Néhány játékosunk nem azon a szinten teljesített, mint ami elvárható lett volna. Különösen a második játszma volt gyenge, remélem még idejében jött ez a pofon.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s