Vegyész RC: Ismerős arcok ellen fejben kell ott lenni

Akt.:
Vegyész RC: Ismerős arcok ellen fejben kell ott lenni
A Pénzügyőr vendégeként lép pályára vasárnap 15 órától a Vegyész RC-Kazincbarcika a férfi röplabda NB I-ben.

Az észak-borsodiak elmúlt két találkozója nem sikerült éppen a legfényesebbre, hiszen Kecskeméten viszonylag simán kikaptak (0:3), és a múlt szombaton a fiatal Dunaferr is megizzasztotta őket hazai pályán, csupán 3:2-re tudták hozni azt a csatát Bokorék.

– Nyitásfogadásban Kovács Zoltán mellett nem volt másik stabil emberünk – kezdte Toma Sándor, a VRCK edzője. – A hat fogadónkból négy dolgozik vagy tanul, és ez befolyásolja a munkát, a teljesítményt. Ez volt a legsarkallatosabb pont azon a meccsen, de azért azt is lehetett látni, hogy a meccs vége felé, amikor úgy, pontosan érkeztek be a labdák, akkor azokat már beütöttük. A Dunaferr ugyan egy fiatal társaság, ám nem rossz gárda, gyakorlatilag a komplett korosztályos válogatott az övék. Igazából újat nem mutattak, ám első számú feladójuk nélkül is hozták azt a lelkes hozzáállást, amit az ezt megelőző mérkőzéseken.

Elfogadott kritika

A szakembertől azt is megkérdeztük, mennyire volt még hatással a hét nappal ezelőtti produkcióra az egy héttel korábbi kecskeméti fiaskó?

– A KRC meccs után letargikus állapot uralkodott el mindenkin – osztotta meg mindezt az Észak-Magyarországgal Toma Sándor. – Megbeszéltük az ott történteket, bizakodva készültünk a folytatásra, ugyanakkor biztosak voltunk abban is, hogy a dunaújvárosiak elleni mérkőzés sem lesz egyszerű. A találkozó közben, a szurkolók egy részétől kaptunk negatív kritikát, amit elfogadunk, de nem tudom elmarasztalni a csapatot, mert mindenki elvégzi azt, amit kérek, jól dolgoznak a srácok, de amihez idő kell, ahhoz idő kell.

Korábban Barcikán

A hét végén újabb fordulót rendeznek, amelynek során a Vegyész RC-Kazincbarcika gárdája idegenbe látogat, méghozzá vasárnap a Pénzügyőrhöz.

– Van egy-két számunkra ismerős arc a budapestieknél – folytatta mindezzel kapcsolatban Toma Sándor. – Kovács Sándor és Szalai Szabolcs korábban állt a klub alkalmazásában, míg a játékos-edző, Weczera Csaba barcikai nevelés, annak idején még itt röplabdázott a juniorok között. Velük szemben sem lesz könnyű, nem állnak rosszul a táblázaton. Készültünk rájuk, bízom benne, hogy nálunk mindenki rendben lesz, elsősorban fejben, pszichésen.

ÉM-MI

A labdásból kimaradt

A Dunaferr ellen – sérülés miatt – csak a cserék részére meghatározott sarokból szorított a többieknek a már jó pár külföldi klubot megjárt Szabó Dávid. A 202 centiméter magas univerzálról az alábbiakat mondta el Toma Sándor: „Egy ütés következtében sérült meg a könyöke, amelyre kapott kezeléseket és tornára is járt. Csütörtökön volt először a héten edzésen, ezelőtt megcsinálta, amit szabad volt neki, de a labdás részbe nem tudott beszállni. Meglátjuk, hogy miként számolhatok vele, hogy szükséges lesz-e az ő beállítása.” – árulta el a szakvezető.Sporthírek


hirdetés
hirdet�s