Vegyész RC: Fehérváron is begyűjtött pontok

Vegyész RC: Fehérváron is begyűjtött pontok
Kazincbarcika – Továbbra is őrzi makulátlan mérlegét a VRCK röplabdagárdája.

Vasárnap este a székesfehérvári MÁV Előre vendége volt a férfi röplabda NB I 5. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika csapata. Daniel Oravec vezetőedző (hivatalos okok miatt) és Gebhardt Áron sem tudott elutazni Székesfehérvárra, de a Vegyész még így is esélyesként várta az összecsapást. Főleg azért, mert az észak-borsodiak már találkoztak a Fejér megyeiekkel, a Magyar Kupában, és „egyértelmű” két sikerrel búcsúztatták el a MÁV Előrét.
Az első szettben – hiába járt már ebben a csarnokban a VRCK – valamelyest idegen volt a terem, így azt újra meg kellett érezni. Nyitásfogadásban ezért nem nyújtottak olyan teljesítményt a vendégek az elvárttól, ezzel együtt a feladó sem tudta úgy kiszolgálni a többieket. Ennek ellenére 5-6 pontos előnye végig volt a Barcikának, amit megtartva hozták a játszmát.

A második felvonásban érkeztek a megbeszélt cserék, mert a meccs előtt el volt osztva, hogy ki mennyit játszik. Kozsla jött Banai helyett, majd pedig Mészáros helyére Blázsovics, Gebradt N. helyére pedig Milev érkezett. Az ellenfél közben „kamikaze” stílusra váltott, az edző intelmére bombáztak mindenbe, ami a háló felett volt, így elég sok labda elpattant a vendég­blokkokról – illetve sok labdát lelkesedésből megmentettek. Még vezetett is az Előre, de 20 pont után már a VRCK állt jobban, és ismét részsikert aratott.

Venezuelai feladó

A harmadik játszmában már abszolút ismét a Vegyész dominált, rátaláltak a meccs hangulatára. Ami azt is hozta, hogy jelentősebb előnyt gyűjtöttek össze. Árva érkezett cserében Szabó D. helyére, a stabilitást a Milev-Blázsovics tengely adta meg. Nem volt kérdés, hogy három szettben győz a VRCK, amely így továbbra is őrzi makulátlan mérlegét. Hír a csapatról, hogy megtekintette a találkozót a VRCK új feladója. A 26 esztendős venezuelai válogatott, Carlos Julio Paez, aki szombaton megérkezett, akklimatizálódott, és amennyiben a formaságokat sikerül elintézni, akkor csütörtökön elutazik a csapattal a szlovákiai MEVZA-tornára.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

MÁV Előre – Vegyész RC Kazincbarcika
0:3 (-17, -22, -17)

Székesfehérvár, 100 néző. V.: Ujházi, Varjasi.

MÁV Előre: Halász, Náhol, Balogh, Stefanovics, Németh Zs., Neukum. Csere: Takács M. (liberó), Szőke, Gazsi. Vezetőedző: Németh Ödön.

VRCK: Toronyai, Gebhardt N., Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Blázsovics, Milev, Kozsla, Árva, Palánkai-Omoshebi. Megbízott edző: Dudás András.

Németh Ödön: – Egy jó csapat ellen játszottunk, amely ellen voltak szép pillanataink. Nekünk nem a Vegyész az ellenfelünk.

Dudás András: – Amikor az ellenfél bátran játszott, nekünk is mozgósítanunk kellett rejtett tartalékainkat, de végül sikerült elérni a célunkat: nyertünk három szettben.