Vegyész RC: Este már elődöntősök lehetnek

Vegyész RC: Este már elődöntősök lehetnek
Kazincbarcika – Pénteken 16 órától a negyeddöntő harmadik meccsét játssza a VRCK és a Sümeg Kazincbarcikán.

Szerdán este idegenben hozta a negyeddöntő második felvonását Sümegen, így már csak egy siker választja el attól a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapatát, hogy bejusson a bajnoki elődöntőbe. Először arról kérdeztük Dudás Andrást, a VRCK edzőjét, hogy mikor értek haza a dunántúli (oda-vissza 800 kilométeres) túráról.

– Olyan 23 óra táján – felelte a tréner. – Ez még úgymond „rendes” időnek számít, ha mondjuk hatkor kezdtünk volna és nem négykor, illetve nem győzünk három, csak négy vagy öt játszmában, akkor egy hajnali egy-két órás érkezés is kikerekedhetett volna. Mivel a csapat szinte minden tagja dolgozik, így csütörtökön viszonylag mindenki pihenten indulhatott munkába.

Küzdő vendégre számít

A házigazda SRE (ismét) az első felvonásban mutatta meg szívósabbik arcát.

– Hullámzott a játék az első szettben, mi kezdtünk jól, utána ők gyűjtötték a pontokat – fogalmazott Dudás András. – A meccsek eleje mindig az a szakasz, amikor rá kell érezni arra, hogy ki mit tud, hogy miként mozog, ebből a puhatolózó időszakból végül is jól jöttünk ki. A Sümeg talán ezen a második meccsen kevesebbet adott ki magából, mint vasárnap nálunk, lehet azért, mert kevesebbet engedtünk nekik. Ez a párharc még nem ért véget, kettő-nulla nekünk, de egyértelműen mi vagyunk az esélyesek. Mit várok most a Sümegtől? Egy sportember sosem adja fel, harcol, küzd addig, amíg van sansza, erre számítok ezen a harmadik összecsapáson is.

Mi indokolja a három napon belüli két csatát? – kérdeztük ezt is a szakvezetőtől.

– Mivel ezen párharcban hosszú utak vannak, kölcsönösen nem szerettünk volna kétnaponta játszani, szombat-szerda ritmusban állapodtunk meg. Sajnos azonban kiderült, hogy szombatra korábban lefoglalták a sportcsarnokot egy másik eseményre, vasárnap pedig OIK-meccsek lesznek ugyanitt, muszáj volt a felnőtteknek kitérniük, így maradt a péntek. Érthetően nehéz így a sümegieknek, de bevállalták, ahogy mi is szerdán.

A jövőben mindenki

A tegnapelőtti ütközetet Bokor és Gulyás munkahelyi elfoglaltság miatt kihagyta, de ma már mindketten rendelkezésre állnak – 16 óráig ugyanis letudják aznapi teendőiket.

– Eddig meg tudtuk oldani így a feladatokat, de a jövőben, a remélt elődöntőben mindenkire szükségünk lesz – nyilatkozta Dudás András, akitől azt is megkérdeztük: mi a legfrissebb hír Szántai Balázzsal kapcsolatban, akit Sümegen nem engedtek játszani a játékvezetők: – Az egyik pecsét elhelyezését kifogásolták a bírók. Szerintünk nincs vele semmi probléma, de legközelebb jobban figyelünk, hogy minden egyértelmű legyen ezen a téren.

ÉM-MI

A folytatásról

Amennyiben a VRCK ma lezárja a csatát és ugyanígy tesz szombaton este az alapszakasz második helyezettje, a Gorter Kecskeméti RC is a Pénzügyőrrel szemben, akkor a két továbbjutó – az elképzelések szerint – a jövő héten szombaton (március 28.) a hírös városban kezdheti meg az elődöntőt.