Vegyész RC: Érződik rajtuk, hogy akarják a bronzérmet

Vegyész RC: Érződik rajtuk, hogy akarják a bronzérmet
Kazincbarcika – Szombaton 17.30-tól elkezdődik Kazincbarcikán a harmadik helyért zajló csata a férfi röplabda NB I-ben.

A Vegyész RC a Kecskeméttel, a Dág pedig a Kaposvárral szemben maradt alul a férfi röplabda-bajnokság elődöntőjében, így ez a két gárda a továbbiakban a harmadik helyért küzdhet (a csata az egyik fél három sikeréig tart).

– Vártuk már ezt a napot… – fogalmazott Dudás András, az észak-borsodiak vezetőedzője. – Ez a párharc lesz az évad utolsó felnőtt eseménye, úgyhogy jó szájízzel szeretnénk búcsút mondani a 2014/2015-ös szezonnak. Megnéztük a dágiak Magyar Kupa bronzmérkőzését, a keretük nagyjából ugyanaz évek óta, csak kevés mozgás történt, tudjuk, hogyan osztogat a feladó, mit játszik az átló, miként ütnek a szélsők, tehát nagy meglepetést nem okozhatnak, legalábbis ezt gondoljuk.

Főtitkári vizit

Amint azt már korábban megírtuk, a Dél-Koreából nemrégiben hazatért Szabó Dávid az edzéseknél segít nevelőegyesületénél (a szabályok értelmében újra már nem játszhat a honi NB I-ben), miközben meghívták a válogatott bő keretébe, Blázsovics Péterrel együtt. Mennyire motiválja az a játékosokat, hogy három év után ismét érmet szerezhetnek a klubnak? – kérdeztük ezt is Dudás Andrástól.

– Nagyon motiválja – felelte a tréner. – Ezeket a különböző megnyilvánulásokból, hozzáállásokból szűröm le, úgyhogy nekem ezen a téren kevés a tennivalóm. Egy éve elkezdtünk egy új úton menni, fő támogatónknak, az önkormányzatnak köszönhetően, az már most kijelenthető, hogy előrébb léptünk az egy évvel ezelőttihez képest, hiszen akkor hatodikok voltunk a bajnokság végén.

A találkozót – amelyen a VRCK-nál Szántai B. biztosan hiányozni fog, sérülés miatt – a helyszínen tekinti meg a szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt is.

ÉM-MISporthírek