Vegyész RC: Egyelőre nem tekintenek előre

Vegyész RC: Egyelőre nem tekintenek előre
Szerdán 16 órától a negyeddöntő második találkozóját játssza Sümegen a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

Mivel vasárnap, hazai környezetben 3:0-ra győzött, az egyik fél három sikeréig tartó negyeddöntőben 1-0-ra vezet a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese a sümegiekkel szemben. A gárda vezetőedzője, Dudás András a három játszma közül az elsővel nem igazán volt elégedett.

400 kilométer

– Egy ellenfél annyit játszik, amennyit a másik enged neki… – kezdte bővebb értékelését a szakvezető. – Mi engedtük, ez volt az alapvető oka annak, hogy az első szett nyögvenyelős lett. A meccsre való felkészülés alatt mindenki biztosra vette, hogy simán győzünk, amit tetézett a jó kezdés, a többpontos vezetés. Hirtelen „happy” lett a társaság, a Sümeg viszont lelkesedett és húsz pontnál már ők álltak jobban, mi meg csodálkoztunk, hogy nem teszik fel a kezüket… Időt kértem, onnan megváltozott a kép, a játékosok gondolata is visszaállt a helyes mederbe, hogy nem szeretnének játszmát veszíteni. Ez már kihatott a folytatásra is, amikor már jó nyitásokkal és koncentrált védekezéssel nem engedtük kibontakozni a sümegieket.

A szerdai nap korán kezdődik (kezdődött) a Vegyész röplabdásai számára, hiszen Sümeg nem a „kertek alatt” található, hanem mintegy 400 kilométerre Észak-Borsodtól.

– Egy ilyen hosszú utazás után játszani mindig nehézség, de úgy gondolom, hogy ezzel együtt is hozni tudjuk magunkat – fogalmazott Dudás András. – Két emberünk, Bokor és Gulyás viszont dolgozik, így ők nem tartanak velünk erre a túrára. Gulyás az utóbbi időben nem kezdő, de amikor beáll, igyekszik hasznos lenni, Bokor munkája hiányozni fog, remélhetőleg tudjuk pótolni, úgy, mint a Dág ellen. Egyelőre két opció van arra, hogy az ő kiesését miként oldjuk meg, ez csupán a mérkőzés kezdete előtt fog eldőlni, akkor fogom eldönteni.

Szabó Dávid hazatér

A tudás egyértelműen Blázsovicsék mellett szól, vagyis fél szemmel lehet „kacsingatni” az elődöntőre, ahol majd (minden bizonnyal) a kecskemétiek lesznek Toronyaiék riválisai.

– Egyelőre ne nézzünk sehová, csak erre a meccsre és a pénteki harmadikra – hangsúlyozta Dudás András. – Azt remélem, hogy a mostani párharcnak mi leszünk a végső győztesei, hogy három felvonásban-e, azt pillanatnyilag nem tudom megmondani, pusztán bízom benne.

Hír még Barcikáról, hogy a hét végén hazaérkezik Ázsiából a csapat korábbi játékosa, Szabó Dávid. Amint az ismert, az ütő januárban igazolt a Vegyésztől a dél-koreai bajnokságban szereplő Asan Woo­ricard Hansae együtteséhez, amellyel viszont a napokban befejezte az ottani küzdelemsorozatot. A szabályok értelmében Szabó már nem szerepelhet (újra) a VRCK-ban, viszont az edzéseken segítheti egykori társait.

– Molnár István –

A további negyeddöntős párharcok:

  • Szerda, 18.00: Dunaferr SE – FINO Kaposvár (Az állás: 0-1)
  • Szerda, 18.45: MAFC-BME – Dági KSE (Az állás: 0-1)
  • Csütörtök, 19.30: Pénzügyőr SE – Gorter Kecskemét RC (Az állás: 0-1)