Nagyvilág

2014.12.28. 08:07

Megint eltűnt egy utasszállító

Ráadásul megint Ázsia délkeleti részén. Az AirAsia repülőgépe Szingapúrba tartott, amikor elveszítette a kapcsolatot az irányítótoronnyal.

Ráadásul megint Ázsia délkeleti részén. Az AirAsia repülőgépe Szingapúrba tartott, amikor elveszítette a kapcsolatot az irányítótoronnyal.

FRISS: a hatóságok cáfolták a hírt, miszerint a gép maradványait megtalálták. Éjszakára felfüggesztették a keresést.

A járat Indonéziából tartott Szingapúrba 162 emberrel a fedélzetén. Az utasok többsége indonéz, 16 gyerek és egy csecsemő is a gépen volt. A gépről érkezett egy kérés, miszerint eltértek volna az útvonaltól a rossz időjárás miatt, ezután szakadt meg minden kapcsolat az irányítótoronnyal. A kereső-, és mentőalakulatok már a helyszínre tartanak. A mentést az indonéz hatóságok irányítják.

A jelentések szerint a pilóta eddig 6100 órát repült, a másodpilóta pedig 2275-öt. A gép utolsó átvizsgálása november 16-án volt.

A Flightradar portál az alábbi képet osztotta meg a Twitteren. Ezen jól látszik, hol veszett el a repülőgép.

View image on Twitter

A QZ8501-es számú járat helyi idő szerint 7:24-kor vesztette el a kapcsolatot a jakartai irányítótoronnyal, miután felszállt Szingapúrból. A tervek szerint egy órával később, vagyis fél 9 körül kellett volna megérkeznie. Megerősítették, hogy a járat pilótája kérte, hogy módosíthassa a repülési magasságát a rossz időjárási körülmények miatt.

Az időjárás így nézett ki az említett területen:

View image on Twitter

View image on Twitter

FOTÓ: Egy elkeseredett pár várakozik a szingapúri reptér 2-es termináljánál

Indonesia Plane

Elkerülhetetlenül párhuzamot vonnak a rejtélyes körülmények között eltűnt maláj géppel, amit azóta sem sikerült megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!