Friss hírek

2009.01.30. 19:23

Lefejezték, mert megölte volt feleségét

<p>Lefejeztek egy karddal pénteken Rijádban egy szaúdi férfit, aki halálra késelte volt feleségét. 2009-ben ez a kilencedik halálbüntetés Szaúd- Arábiában.</p>

Omar Dusszari exneje munkahelyén, egy járóbeteg-rendelőintézetben követte el a bűncselekményt. A rendőrségi nyomozás alatt kiderült, hogy a férfit drogkereskedelemért és erőszakos cselekményekért már korábban is elítélték.

2009-ben ez volt a kilencedik lefejezés, amelyet Szaúd-Arábiában végrehajtottak a rijádi belügyminisztérium közlése szerint. Tavaly összesen 102 emberrel végeztek hasonló módon az arab országban, ez a szám csökkenést mutat a 2007-es rekordatathoz (153 eset) képest. A szigorú iszlám törvények szerint halálbüntetés szabható ki nemi erőszakért, gyilkosságért, fegyveres rablásért, kábítószerkereskedésért, sőt, a hittől való elfordulásért is. A kivégzéseket általában a nyilvánosság előtt hajtják végre.

Az Amnesty International nevű jogvédő szervezet októberben azt közölte, hogy a halálbüntetést többnyire szegény bevándorló munkásokon, vagy olyan szaudi állapolgárokon hajtják végre, akik nem rendelkeznek jó összeköttetésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!