Vegyész RC: egy szettre futotta

Vegyész RC: egy szettre futotta
Kazincbarcika – A Vegyész pont nélkül maradt a Pénzügyőr elleni vendégjátéka során.

A férfi röplabda NB I 9. fordulójában pénteken este kisebb rangadó várt a Vegyész RC Kazincbarcika csapatára a fővárosban. Az alaposan megerősödött Pénzügyőr a szezon elején elszenvedett veresége óta hét győzelmet aratva fogadta a borsodi együttest.

Közte tíz

Remek ütések, jó blokkok és rontott nyitások jellemezték az első szett elejét, de a technikai szünetig Babicsék kihasználták a VRCK botlásait (8-3). A pillanatnyi pihenő után két vendégpont adott reményt a folytatásra, ám Kovács hatalmas ütéseivel megint a házigazdák vették át az irányítást (11-5). A Barcikán az időkérés sem segített, Szalai bombái ültek a Vegyész térfelén és már tíz volt közte (15-5). A folytatásban Toronyai egyszemélyes blokkja is csak gyógyír volt, mert Babicsék nem ismertek kegyelmet, a vártnál jóval simábban hozták a játszmát (25-11).

A második szettben a hazaiak ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták (4-0). Gyermeteg hibák, szétesett játék jellemezte ekkor a Vegyészt (8-2). Az alacsony teremeben sok nyitásfogadás ért plafont és újfent elhúzott a hazai gárda, mert a barcikaiaknak ekkor semmi nem jött össze (16-5). Mintha nem is az előző bajnokság ezüstérmese lett volna a pályán, a zöld mezes gárda játszi könnyedséggel szerezte pontjait (21-8). Amikor pedig kezdett magára találni a vendégcsapat, egy gyors hazai időkérés gátat szabott a felzárkózásuknak (25-15).

A harmadik játszmát a VRCK kezdte jobban (2-4). Januzovic ütései célba találtak és egy remek blokk után a technikainál a vendégek álltak jobban (5-8). Kérész­életű volt a látogatók fórja (9-8), ám Kovács Z. sérülése és cseréje jótékony hatással volt a borsodiakra, mert rendezettebbek lettek (9-12). Cserével és időkéréssel igyekezett menteni a menthetőt a hazaiak mestere, de ez sem segített (9-16). Ekkorra ugyanis belelendült a VRCK, egy vitatott pont után a zöldek egyre többet hibáztak (10-20), a vendégek pedig remek végjátékban éltek a lehetőséggel (12-25).

A negyedik szett pontváltásokkal indult, de a technikai időnél a hazaiak mosolyoghattak (8-4). Blokkok­ról lecsorgó labdákkal, hibás vendégnyitásokkal tartotta előnyét a Pénzügyőr. Babics demoralizáló szervája után ismét tetemes volt a különbség (14-8). Majd úgy tűnt, hogy magára talál a VRCK (15-12), ám időt kért a hazai mester, ez megtette hatását. Összeállt a zöldek támadójátéka, miközben a barcikaiak sokat hibáztak (25-16).

A VRCK vasárnap 18.00-tól hazai környezetben a Dunaferr SE gárdáját fogadja bajnokin.

ÉM-TZ


Jegyzőkönyv

Pénzügyőr SE – Vegyész RC
3:1 (11, 15, -12, 16)

Budapest, 100 néző. V. Éva, Adler.

Pénzügyőr SE: Babics, Bokor G., Kiss D., Kovács S., Szalai, Tóth A. Csere: Ronkainen (liberó), Magyarosi (liberó), Balogh. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Vegyész RC Kazincbarcika: Borovicanin, Juhász P., Januzovic, Kecskeméti, Banai, Árva. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Budai, Kovács Z., Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Weczera Csaba: – Megvalósítottuk azt, amire készültünk, remek szervákkal, jó teljesítménnyel nőttünk a Barcika fölé, szerintem megérdemelten nyertünk.

Toma Sándor: – Gratulálok a Pénzügyőrnek, azt hozták, amit vártunk, nagyon fegyelmezetten játszottak, mi pedig valamit otthon felejtettünk…
Sporthírek