Vegyész RC: Egy szett után belelendültek

Akt.:
Nehezen indult, de behúzta a VRCK (sárga-kékben)
Nehezen indult, de behúzta a VRCK (sárga-kékben) - © Fotó: ÉM
Budapest, Kazincbarcika – Sikert aratott az NB I-es bajnokság 15. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika.

A vasárnap délutáni mérkőzésre győzni mentek a sárga-kékek férfi röplabdázói a fővárosba, a MAFC otthonába, akik igazolták is a papírformát, bár a diadalukért helyenként megszenvedtek.

Kis teremben

Az első szettben a MAFC-BME Jánossy és Kunert révén határozott nyitásokkal meglépett, míg a Vegyész bennragadt az állásaiban. A tábla 8-6-ot, majd 19-15-öt és 22-16-ot is mutatott, közben Toma Sándor vezetőedző időkérésekkel és cserékkel igyekezett felrázni csapatát, továbbá kizökkenteni a magabiztos hazaiakat, de ez nem sikerült. A szakvezető beállította Kovács Z.-t és Gulyást is, a fordulat azonban elmaradt. A fővárosiak élvezték a kis terem adta előnyöket, a Vegyészt viszont zavarta a szűkösség, ezért játékosai sok labdát a hálóra „kentek”, és bár lelkesek voltak, esélyük sem volt a szakaszgyőzelemre.

A második játszmában hosszú ideig minden úgy ment, ahogyan az első felvonásban: 8-6 és 17-13 is volt a MAFC-nek, de ekkor begyújtotta rakétáit a borsodi gárda. Toronyait és Budait is beküldte a sárga-kékek trénere, ezután feljavult a Kazincbarcika nyitásfogadása, ültek az ütéseik, különösen Árva és Januzovic volt elemében. 18-16-nál már látszott, hogy akár fordulat is történhet, és mivel kizökkent a megszokott kerékvágásából a budapesti alakulat, mesterük időkérésekkel „operált”. 22-21-ről 22-23 lett, majd köszönhetően Kozsla jó nyitásainak, 23-25-tel egyenlített a vendégcsapat.

Fegyelmezetten

A harmadik szettre a másodikban mutatott teljesítménye adott lökést a VRCK-nak. Kecskemétiék kiegyensúlyozottak voltak, stabil alapjátékot produkáltak, irányították a játékot. A lelkes hazaiak 15-15-ig tudtak lépést tartani ellenfelükkel. 16-18 után jó nyitásokkal, fegyelmezett blokkokkal és kiváló mezőnyvédekezéssel hozták a szakaszt Dudásék, a támadásban többet hibázó vendéglátókkal szemben.
A negyedik játszmára utolsó tartalékait mozgósította a MAFC, amely már a mindent eldöntő ötödik szettért harcolt. A Vegyész azonban ekkorra végleg belejött a játékba, jó nyitásokat mutatott be, tagjai figyeltek a hazaiak centereire és ütőire, sőt extrákra is képesek voltak. 9-15-nél még egyszer összeszedte magát a MAFC-BME és visszakapaszkodott a meccsbe. Toma Sándor Borovicanint és Árvát dobta a harcba, majd 23-24 után Januzovic behúzta a hiányzó pontot.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika
1:3 (18, -23, -20, -23)

Budapest, 100 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs.

MAFC-BME: Csépke, Lesznyik, Jánossy, Szabó B., Vocskó, Kunert. Csere: Tamasi (liberó), dr. Horváth, Tari. Vezetőedző: Novák László.

Vegyész RC Kazincbarcika: Kecskeméti, Borovicanin, Kozsla, Árva, Januzovic, Juhász P. Csere: Dudás T. (liberó), Kovács Z., Gulyás, Toronyai, Budai, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Novák László: – Sajnálom a második szettet, ha ezt hozzuk, mert volt rá esélyünk, akkor meggyőződésem, hogy másképpen alakul a találkozó.

Toma Sándor: – Nyitásfogadási hibák miatt az első szettben alárendelt szerepet játszottunk, nem tudtuk átvenni az irányítást az egységes és pihent házigazdák ellen. Aztán a folyamatos cserék egyre kiegyensúlyozottabbá tettek minket és egységesen, valamint nagy akarással küzdve a második játszmától már irányítottunk, majd élvezetes csatában diadalmaskodtunk.

hirdetés


hirdet�s