Vegyész RC: egy bajnoki és egy kupa

Két meccsük is lesz a hét végén
Két meccsük is lesz a hét végén - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – Izsákon a junior válogatottal bajnokit, hazai pályán a Szolnok ellen kupameccset játszanak.

A hétvégén két fellépés is vár a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdázóira. A szombati bajnokit Izsákon, a vasárnapi Magyar Kupa visszavágót pedig hazai környezetben játsszák a sárga-kékek. Az első feladat a magyar junior válogatott elleni találkozó lesz az NB I-ben. A Vegyésznek egyszer már összejött a fiatalok legyőzése, ezért most is a győzelmet várja el a szakvezetés.

Viszonylag hamar

– Minél hamarabb le kell tudnunk ezt a találkozót, jobbak vagyunk a junioroknál, amit ezúttal idegenben kell bizonyítanunk – fogalmazott Toma Sándor, a Vegyész RC-Kazincbarcika edzője. – Annak örülök, hogy délután két órakor kezdődik a mérkőzés, így viszonylag hamar érünk haza, így rá tudunk pihenni a másnapi fellépésünkre. Akkor lennék teljesen elégedett, ha úgy hoznánk le ezt a találkozót, hogy nem veszítünk szettet, és a keretből a lehető legtöbb játékosnak lehetőséget tudnék adni.

Még nem dőlt el

A vasárnapi Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó (kezdés: 18.00) pikantériáját a meccs nélküli odavágó jelentette, hiszen a Vegyész RC otthon felejtette a szükséges igazolásokat. A találkozót így 3:0-s játszmaaránnyal a szolnokiak nyerték meg, ettől függetlenül a továbbjutás még nem dőlt el. Amennyiben hasonló, vagy legrosszabb esetben 3:1-es borsodi siker születik Barcikán, akkor jöhet az aranyszett, ahol még összejöhet az elődöntős szereplés.

Semmi nem dőlt el

– Egy kicsit csalódottak voltunk, hogy formai okok miatt nem tudtuk összemérni az erőnket a Szolnokkal. Ebben a helyzetben az volt a pozitívum, hogy nem veszítettünk plusz energiát, az elmúlt időszakban ugyanis rendkívül erőltetett menetelést éltünk meg – folytatta Toma Sándor. – Vasárnap frissnek és élesnek kell lennünk, mert semmi nem dőlt el. Számunkra jó a 3:0 és a 3:1 is, ebben az esetben ugyanis a bajnoki meccsekhez hasonlóan mi is 3 pontot kapnánk, amivel kiegyenlítenénk a szolnoki hátrányt. Ebben az esetben a továbbjutás egy tizenöt pontig tartó aranyszettel dőlne el. A csapat átérzi ennek a helyzetnek a felelősségét, a súlyát, bízom benne, hogy a pályán is sikerül igazolnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

ÉM-ME