Vegyész RC: Csak az utolsó pillanatban dőlt el az első

Vegyész RC: Csak az utolsó pillanatban dőlt el az első
Kazincbarcika, Kecskemét – A bajnoki elődöntő első meccsét csütörtökön idegenben vívta a VRCK férfi gárdája.

Jó pár drukker kísérte el a barcikaiakat az idegenbeli fellépésre, amelyen Bokor a kezdő gárdába került, ugyanis Kovács Z. térdsérüléssel bajlódik. 4-1-gyel nyitotta a házigazda az első szettet, aztán Banai ért el egy szép ászt nyitásból. A technikai szünet 8-5-nél érte a feleket, később Dávid ütése után lett 9-7, aztán ugyanő centertámadást védekezett ki. Nyugodtabb volt a KRC, el is húztak ötpontnyira (12-7), majd Árva nézett át szúrós szemmel volt csapattársaira. Banai blokkja jókor jött, de még mindig sok volt a hiba a barcikai oldalon (16-11). Szabó D. próbált lendületet adni a Vegyésznek, Toronyai sánca után 18-14-re módosult az állás. Dorcsákék nem hagyták magukat, és 22-16-nál érett a vezetésük, ám Árva löketét követően Gyurkó mester kért időt. A nyugtatás hatott, és a végén, egy gyors akció után Pesti eldöntötte a játszma sorsát. A második felvonást is hasonlóan kezdte a pályaválasztó együttes (3-1, 5-2), a Barcika még kereste önmagát, az igazi arcát. A fiatalabb Kecskemétet Szabó döngette meg egy bődületes nyitással (6-5), kapaszkodott tehát a vendéglátó, részben hazai rontásokból (7-8). A gyorsabb játékot bemutató KRC visszafordította a szett menetét (11-9), de nyitásokban voltak rontások. Alföldi átnyúlást követően lett 13-12, majd 14-14, Szabó D. szervált kiválóan, amire időzött a KRC. A nem teljesen egészséges Kovács Z. váltotta Bokort, de Dávidék vezettek még. 20-19-cel indult a hajrá, két pontot utána rátett a KRC, időt kért Toma Sándor, 22-21-nél pedig a kecskeméti szakvezető tette ugyanezt. Fordított a Vegyész (22-24), Banai nyitott remekül, az utolsó pontot Szabó D. szerezte.

Fokozódó izgalmak

Döntetlennel indult a harmadik felvonás (3-3), kiegyenlített volt ekkor a mérkőzés. A technikai szünet előtt Pesti blokkolt (8-7), többet mutatott a Barcika, mint a találkozó elején. Viszont még mindig állta a sarat a KRC (13-11), kellett volna némi extra a Vegyésztől. Meggyőzőbb volt a házigazda, de lőtávolon belül maradtak Árváék (17-14). Dávid (20 pont) vezérletével haladtak a kecskemétiek (21-16), és előnyüket biztosan meg is tartották (25-19).

A negyedik szettben 7-7-ig semmi sem dőlt el, igyekezett odatenni magát mindkét csapat (10-11). Szabó D. ismét főszereplő volt a nyitóhelyen (15-15), fokozódtak az izgalmak a küzdőtéren. A húszat a VRCK érte el hamarabb (18-20), aztán rosszul ért a labdához a hazai játékos (19-22), az egyenlítést pedig egy gyenge kecskeméti feladás jelentette. Az ötödik játszma kezdetén felváltva születtek az egységek (3-3), Pesti volt elemében a KRC-nél, kissé ellépett a házigazda (6-3), de Kovács Z. figyelt, ütött (6-5). A térfélcsere 7-8-nál érkezett el, aztán volt 11-11 is. Kiélezett végjátékot láthattak a nézők (13-13), egy kicsivel szerencsésebb volt a KRC a 2 óra 11 percig tartó meccsen.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Kecskeméti RC – Vegyész RC-Kazincbarcika
3:2 (19, -22, 19, -21, 14)

Kecskemét, 250 néző. V.: Tillmann, Adler.

Kecskeméti RC: Balla, Gacs, Pesti, Dávid, Farkas, Dorcsák. Csere: Pápai (liberó). Edző: Gyurkó Sándor.

Vegyész RC: Toronyai, Bokor, Árva, Szabó D., Banai, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Kovács Z. Edző: Toma Sándor.

Gyurkó Sándor: – Az történt, amire számítottam, kicsit bátortalanok voltunk nyitásban, de a szívünk vitt előre bennünket. Be tudtuk húzni ezt a meccset, nehéz volt, de szombaton is győzni szeretnénk.

Toma Sándor: – Sajnos a játékvezető a végén, sorsdöntő pillanatban a Kecskemétnek adta a labdát, de nem ezen kell gondolkodnunk, hanem azon, hogy teljes mértékben a következő meccsre koncentráljunk. Egy nyerhető meccset vesztettünk el.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Kecskeméti RC javára.