Vegyész RC: Blázsovics és a két Gebhardt is érkezik

Akt.:
Blázsovics már állt a VRCK alkalmazásában
Blázsovics már állt a VRCK alkalmazásában - © Fotó: Magánarchívum
Kazincbarcika – Előbbi már játszott a Vegyészben, utóbbiak még csak ellenfélként.

Az előzetes tervek szerint július 25-én kezdi el a felkészülést a következő, 2017/2018-as évadra a Vegyész RC-Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapata. A játékosok tehát jelenleg szabadságukat töltik, igaz, Daniel Oravec vezetőedző kiadott feladatokat, például olyat, amellyel az ugrásokon tudnak csiszolni a játékosok, és az sincs megtiltva, hogy valaki kondi- vagy egyéb tréninget iktasson be magának. A sportágban lévőket nemrégiben nagy öröm érte, ugyanis a röplabda bekerült a látvány-csapatsportági támogatási, úgynevezett TAO-s körbe.

Olyan anyagot akarunk beadni, amely megfelel a feladatnak.” Kárpáti László

Regionális központ

– Jövő héten pénteken, július 7-én tart rendkívüli közgyűlést a Magyar Röplabda Szövetség, amelyen napirendi pont lesz az alapszabály TAO-törvénynek megfelelő módosítása – mondta lapunknak Kárpáti László, a Vegyész RC elnöke. – Sportfejlesztési programot július 15. és szeptember 15. között lehet majd benyújtani, nálunk meg kell lépni azt is, hogy szétválasszuk a felnőtt csapatot az utánpótlástól. Ami számunkra még különösen örömteli, és ami az MRSZ stratégiai elképzeléseiben szerepel, hogy a férfi szakágnak öt regionális központja lehet az országban, ebben az egyik Kazincbarcika lenne. Ezen a téren mi fognánk össze, mi koordinálnánk a munkát Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar tekintetében. Nyilvánvaló, hogy olyan anyagot akarunk beadni, amely ennek a feladatnak megfelel.

blazsovics-balrol-a-masodik-mar-allt-a-v-2

A klubvezető ezután a két új érkezőről, a 22 esztendős Blázsovics Péterről és az ugyancsak 1995-ös születésű Gebhardt Áronról ejtett szót.

– Blázsovics Petit, aki négyes ütő, ismerjük, hiszen a 2014/2015-ös szezonban már játszott nálunk – fogalmazott Kárpáti László. – Utána Sümegre ment, de azt az évadot nem fejezte be. Akkori távozásában szerepet játszott sérült válla, amit végül idén februárban műtöttek meg, ezalatt az idő alatt pedig tanulmányaira összpontosított leginkább. A rehabilitációja jól sikerült, már kész az intenzív munkára, arra, hogy újra magas szinten űzze a röplabdát. Az ugyancsak fiatal játékos, liberó, Gebhardt Áron a Dunaferrtől érkezik hozzánk. Már 16 évesen csatlakozott az újvárosiak felnőtt keretéhez, amellyel legjobb eredménye egy Magyar Kupa harmadik és egy bajnoki negyedik hely volt. Utánpótlás szinten gyakorlatilag mindent megnyert, ráadásul az U-válogatottaknak is állandó tagja volt, a felnőttek között pedig már eljutott a kerettagságig.

Banaival még nem

Korábban már írtunk a két szerb (Januzovic, Borovicanin) távozásáról, és arról is, hogy Árva Milán nem biztos, hogy a keret tagja lesz a következő szezonban is.

– Árva Milán ügyével kapcsolatban egyelőre csak annyit szeretnék nyilatkozni: az elkövetkezendő napokban lehet előrelépés – fogalmazott sejtelmesen a klubvezető, amiből azt lehet kivenni, nem lenne meglepetés, ha a nyitásfogadó szélső ütő maradna a vegyészvárosban. – Az előző évi keretünkből biztosan marad Toronyai Miklós, Juhász Péter, Budai Balázs, és azok is szeretnék folytatni a röplabdát, akik azt munka mellett csinálják: Dudás Tamás, Gulyás Ádám, Kozsla Ádám, Kovács Zoltán, Surányi István, míg Bokor Elek minden valószínűség szerint edzőként folytatja. Banai Mátéval még nem fejeztük be az egyeztetéseket, Kecskeméti Péter esetében pedig van bizonyos bizonytalanság, ugyanis az ő posztjára még van egy opciónk. Az biztos, hogy a felnőttekkel kezdi el a munkát két junior röplabdázó, Péter Marcell és Viszokai Marcell.

Pénteken délután aztán közölte azt is a klub, hogy egyéves szerződést kötött a négyszeres magyar válogatott Gebhardt Norberttel. A 21 éves, 198 centiméter magas nyitásfogadó-ütő – akárcsak a testvére, bátyja – a Dunaferr SE csapatától érkezik Kazincbarcikára.

– Molnár István –


Szabó Dávidról

– Szabó Dávidra továbbra is várunk – mondta róla Kárpáti László. – Két-három héten belül eldőlhet, hogy velünk folytatja-e újra, vagy sem, megtettük a magunk ajánlatát, de ez természetesen kevésbé versenyképes egy jó külföldi lehetőséggel. Olyan korban van, amikor ki kell használnia, alaposan meg kell fontolnia minden olyan megkeresést, amely az ő boldogulását, szakmai előremenetelét szolgálja.