Vegyész RC: Beáll-e ismét egykori játékosuk?

Vegyész RC: Beáll-e ismét egykori játékosuk?
Kazincbarcika – Hazai pályán játszik szombaton 17:30-tól a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Első három bajnoki találkozóját magabiztosan hozta a Vegyész RC-Kazincbarcika gárdája, s az előző hétvégi meccs előtt is úgy tűnt, hogy meg lesz a negyedik siker is Kecskeméten. Ezzel szemben nem az történt a pályán, amit a barcikaiak reméltek és nagy meglepetésre a 3:0-ra kikaptak a KRC-től.

– Felkészülten mentünk Kecskemétre, megtettük előtte, amit kell, aztán mégis jött ez a pofon – mondta lapunknak Toma Sándor, a VRCK edzője. – Nagyon meglepett bennünket a házigazda, akiknek ezen a napon minden bejött, azt a taktikát, amit elterveztek, meg tudták csinálni. Az akarattal nálunk sem volt probléma, de görcsösen röplabdáztunk, és mivel a meccs eleje nem a mi elképzeléseink szerint alakult, ez rányomta a bélyegét a játékra a folytatásban. Elkövettünk egy-két bakit és a nyitásfogadásunk is hagyott kívánnivalót maga után. Folyamatosan az eredmény után mentünk és az ezzel járó feszültség az egész csapatra ráragadt. Kedden mindent átbeszéltük, megcsináltam az elemzéseket, a statisztikát, amit mindenki megkapott, láthatóvá vált az egyes játékosok számára is, hogy mi volt, mi nem volt jó. Ez a fiaskó megviselte a keretet, remélem, nem lesz még egy ilyen meccsünk… Nem magyarázat, csak tény, hogy azért új csapat a miénk, sok a frissen érkezett ember, még ha vannak visszatérőink is. Bízom benne, hogy lassan kialakulnak, letisztulnak a dolgaink és akkor majd szépen, nyugodtabban fogunk készülni, játszani.

Levont tanulságok

A barcikai szurkolók azt remélik, hogy ma, a Dunaferr SE ellen azt a VRCK-t fogják látni a pályán, mint amelyiket a kecskeméti fellépés előtt.

– A Kazincbarcikán jól ismert Tomanóczy Tibor az edző az újvárosiaknál – kezdte a szombati összecsapás felvezetését Toma Sándor. – Legutóbb a pécsiekkel játszottak, és sérülések miatt olyan kevesen voltak, hogy Tibor 41 évesen saját magát is kénytelen volt berakni a kezdőcsapatba. Aktív korában igyekezett mindig maximumot hozni, szívből röplabdázott, s ez nem veszett ki belőle. Vitte a csapatot a hátán, és az is igaz, hogy néha könnyebb megoldani bizonyos dolgokat a pályán belülről, mint az oldalvonaltól. A Dunaferr kerete tehetséges fiatalokkal van feltöltve, úgyhogy oda kell majd figyelni. Úgy gondolom, hogy az előző találkozónkból levontuk a szükséges tanulságokat és hazai környezetben olyan játékot szeretnénk nyújtani, amivel elégedettek leszünk nemcsak mi, hanem a közönségünk is.

ÉM-MI

A továbbiakról

A VRCK jövő héten, november 8-án 15 órától a Pénzügyőr vendége lesz, majd következik egy dupla meccses hétvége. November 14-én pótolják az 1. fordulóból – szlovákiai túra miatt – elhalasztott Dág elleni idegenbeli találkozót, aztán másnap, vasárnap 17:30-tól következik Kazincbarcikán a VRCK – Fino Kaposvár rangadó. Előzetesen úgy volt, hogy ezen csatát november 12-én csütörtökön képernyőre tűzi a köztelevízió sportcsatornája, ám mivel a somogyiak november 11-én, szerdán a Challenge Kupában idegenben lépnek parkettre, nem vállalták a következő napi bajnoki fellépést.Sporthírek


hirdetés
hirdet�s