Vegyész RC – Az elvárás: játsszanak jó felfogásban

Simának ígérkezik a hétvégi mérkőzés
Simának ígérkezik a hétvégi mérkőzés - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – Vasárnap 17.30-tól hazai környezetben lép pályára a VRCK NB I-es férfi röplabdacsapata.

Az előző fordulóban, a páratlan csapatszám miatt szabadnapos volt a bajnokságban a Vegyész RC-Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdaegyüttese. Az észak-borsodiak azonban nem lazsáltak, ugyanis múlt vasárnap lejátszották a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mindkét meccsét. Az ellenfél pécsiek feladták a pályaválasztói jogot, így a kupacsata első és második felvonására a barcikai csarnokban került sor: az eredmény ugyanaz lett, két 3:0-s VRCK-győzelem.

Simán hozták

– Olyan értelemben hasznos volt a múlt hét végi két összecsapás, hogy mindenki pályára léphetett, a PEAC elleni meccsek egyfajta koncentrált edzésnek feleltek meg – mondta az Észak-Magyarországnak Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője. – Egy röplabdázó volt csupán, aki mind a két meccsen lehetőséghez jutott, Csányi Tamás mint egyik center, akinek egyrészt szüksége van minél több játékra, másrészt a hasonló poszton lévő Banai Máté derékbántalmak miatt nem tudott átöltözni.

A VRCK eddigi két bajnokiját simán hozta (az első fordulóbeli, Dág elleni ütközetet későbbre halasztották), s nagyjából ugyanez várható vasárnap is a Debreceni EAC-cal szemben. Vajon miként lehet így fenntartani azt, hogy a játékosok „élesek” maradjanak? – tettük fel ezt a kérdést Toma Sándornak.

A Kaposvárnak könnyebb

– Férfiaknál talán az a legnehezebb, hogy a koncentráció mindig egy bizonyos szinten legyen, ne essen ez alá – jegyezte meg a barcikai szakember. – Egyik legnagyobb riválisunknak, a Kaposvárnak ez most valamivel könnyebb, hiszen ők ott vannak a nemzetközi színtéren is, ennél fogva erős riválisokkal játszanak. A csapat az eddigi két bajnoki meccsen jó felfogásban játszott, ezt várom vasárnap is. Mindenki tisztában van a céljainkkal, azzal, hogy miért dolgozunk, edzünk. Lassan jönnek majd azok a találkozók, amelyek már keményebbek lesznek, és amelyeken még inkább nem engedhetjük meg magunknak a lazítást. A DEAC elleni mérkőzésről annyit: a hátsó régióban találhatóak, legutóbb a Pécs nyert ellenük Debrecenben. Alábecsülni ennek ellenére senkit sem szabad, őket sem, úgy kell röplabdáznunk, ahogyan egy ilyen kerettel és tudással rendelkező csapatnak kell.

ÉM-MI

A hiányzók

Az edző elmondása szerint a maródi Banai bizonyosan hiányzik a keretből vasárnap, és Kovács Z. pályára lépése is kérdéses bokasérülés miatt. Toma Sándor elárulta, a péntek esti tréning után közös vacsorát tartottak a KSK-csarnokban, az étel elkészítésében az újonnan igazolt röplabdázók aktív részt vállaltak.