Vegyész RC: Az Eb után Baranyában debütál a kispadon

A Szolnok nem okozott gondot – várhatóan a Pécs se fog
A Szolnok nem okozott gondot – várhatóan a Pécs se fog
Pécsett játszik bajnokit szombaton 16 órától a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda­csapata.

A barcikaiak nyáron kinevezett vezetőedzője, Toma Sándor pár napot igazoltan mulasztott a kispadon, lévén a magyar női válogatott statisztikusaként részt vett a Belgiumban, Hollandiában jelenleg is zajló felnőtt női Európa-bajnokságon, amelyen az együttes a negyeddöntőbe jutásért rendezett meccsen Németországtól kapott ki. A szakvezető csütörtökön kora délután érkezett haza külföldről, aznap még nem tudott edzést tartani klubjában, viszont pénteken már igen.

– Nagy élmény volt mindannyiunk számára – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát, beszámolóját Toma Sándor. – Azért Eb-re, vb-re, olimpiára nem mindennap jut el az ember, ez a kontinensbajnokság rendkívül tanulságos volt, minden tekintetben, megtiszteltetés volt, hogy olyan kiváló csapatok ellen léphettünk pályára, mint például a német. Mi, sportágban dolgozók reméljük, hogy a vezetők meg tudják lovagolni ezt a sikert, és a női szakág új lendületet kap tőle… Örülünk annak, hogy anyagi téren lehetővé tették a csapat számára, hogy korrekt felkészülést lehessen végezni közel öt hónapon keresztül. Amennyiben ez a munka folytatódik, akkor a jövő évi felkészülés magasabb szintről indulhat majd el. Ezen részvétel tartást kell adjon a lányoknak, ugyanakkor lenni kell egyfajta felelősségtudatnak, hogy ha már itt vagyunk, voltunk, ne adjuk alább.

Még sok a munka

A Vegyész múlt heti, Szolnok elleni évadnyitó hazai összecsapásán Dudás András ügyvezető helyettesítette a trénert:

– Már kinn, külföldön ért a hír, hogy nyertünk 3:0-ra – árulta el Toma Sándor. – Andrást hívtam a meccset követően, de a lányok már előtte gratuláltak nekem, mert követték a mérkőzést az interneten. Élőben ugyan nem láttam a találkozót, de utólag meg fogom nézni DVD-ről, hogy lássam, ki mit és hogyan csinált. Örültem a győzelemnek, ez természetes, de még elég sok munka áll a csapat előtt, azért, hogy a kitűzött célokat elérjük. Úgy kell mindent összerakni, hogy versenyben tudjunk lenni, ennek érdekében ki fogunk járni edzőmeccsekre Szlovákiába, mert szükség van rá. Lényeges, hogy a figyelmünket magas szinten tartsuk, és hogy stabilabbak legyünk nyitásokban. Pécsett sem szeretnénk alább adni, fontos lenne az újabb siker, mégpedig úgy, hogy közben fegyelmezett játékot nyújtsunk.

ÉM-MI

Magyar Kupa: mindkettő Barcikán

Amint arról már korábban írtunk, az észak-borsodiakat a Magyar Kupa első fordulójában, a nyolcaddöntőben éppen a jelenlegi bajnoki riválissal, a PTE-PEAC C-DOKI együttesével sorsolták össze. A szövetség kiírása szerint a párharc oda-visszavágós, és november 30-ig meg kell rendezni a mérkőzéseket. Dudás András ügyvezető arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy a baranyaiakkal egyeztetett, akik feladták a pályaválasztói jogot, jelezték: költségkímélés miatt belemennek abba, hogy mind a két összecsapást Kazincbarcikán bonyolítsák le. Ez alapján a két gárda október 11-én, vasárnap 10, illetve 14 órától játszik a vegyészvárosban.