Vegyész RC: Alig több, mint egy óra alatt

Vegyész RC-Kazincbarcika vs. Sümeg
Vegyész RC-Kazincbarcika vs. Sümeg - © Fotó: Kozma István
Három szettes, hazai győzelemmel kezdte meg a férfi röplabda NB I rájátszását a Vegyész RC együttese.

Az alapszakaszban megszerzett harmadik helyezés után már a rájátszás is megkezdődött a Vegyész RC férfi röplabdázóinak. A negyeddöntő első mérkőzésén a papírforma egyértelműen a sárga-kékek mellett szólt, de egyáltalán nem lehetett félvállról venni a Sümeg elleni hazai találkozót. Rendesen bele is kezdett Dudás András csapata, a meccs első szakaszában Kovács nyitásaira és a barcikai sáncra sem volt ellenszere a vendégeknek. Aztán egy kicsit lazult a Vegyész figyelme, ezt pedig a Sümeg kihasználta, így látótávolságon belül tudott maradni. Sőt, 19-20-nál már ők álltak jobban, ezért a Barcika mestere kénytelen volt időt kérni. Azt nem mondhatjuk, hogy sziporkázó játékkal, de 24-23-nál sikerült a fordítás, majd Toronyai az első szett megnyerését jelentő labdát is “átpöttyintette” a sümegi térfélre.

Sokkal simábban

A látogatók kedvét azonban nem szegte a szoros küzdelemben elveszített nyitó játszma, ezért a Vegyésznek a folytatásban is maximális koncentrációra volt szüksége. 5-6-nál Szabó helyére Csizmadia érkezett, mert ebben a szakaszban eléggé döcögött a Vegyész játéka. Kaposi és Dolgos ellenben nagy kedvvel röplabdázott, így az első technikai szünetre a vendégek vonulhattak nyugodtabban. Ezután viszont zsinórban kilenc borsodi pont következett, ami helyreállította az erőviszonyokat. Kovács nyitásai megalapozták a folytatást, mert innentől kezdve a Sümegnek még arra sem volt esélye, hogy szorossá tegye az összecsapás második szakaszát.

A harmadik szettben is csupán az első kötelező szünetig haladtak együtt a csapatok, ekkor 8-6-ra vezetett a Kazincbarcika. Innentől kezdve pedig fokozatosan nőtt a különbség a két fél között. Toronyai és Bokor egyre inkább élvezte a játékot, Dudás ezúttal liberóban segített a csapatának, és a csereként beállt Csizmadia, valamint Blázsovics is többször hozzászólt a meccshez. A végére a Sümeg elfáradt, a Vegyész kézben tartva, biztosan hozta a negyeddöntő első mérkőzését. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása ezzel 1-0, a Vegyész RC javára, a két csapat legközelebb szerdán találkozik egymással Sümegen.


JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika – Sümeg

3:0 (23, 12, 15)

Kazincbarcika 150 néző. V.: Csikós Z., Nagy L.


Vegyész RC: TORONYAI, Szabó M., Bokor, BLÁZSOVICS, KOVÁCS Z., Csányi T. Csere: Dudás T. (liberó), Csizmadia, Balázs D., Surányi. Edző: Dudás András

Sümeg: Kaposi, Varga J., Lesznyik, Soós A., DOLGOS A., Lakics. Csere: Récsei (liberó), Madár (liberó). Szabó G. Edző: Markó Gábor.


Dudás András: – A tanúság az, hogy minden mérkőzést az elsőtől az utolsó pillanatig komolyan kell venni.

Markó Gábor: – Nem tehetünk mást, minthogy az első szettre építkezünk a továbbiakban. Akkor még működött, amit elterveztünk, aztán alaposan visszaesett a játékunk, ami a végeredményből is látszik.Sporthírek