Vegyész RC: A szervák és a fogadás szintjének megfelelése

Akt.:
Vegyész RC: A szervák és a fogadás szintjének megfelelése
Kazincbarcika – A Vegyész az alapszakasz utolsó hazai meccsét játssza, az ellenfél a MAFC lesz.

A férfi röplabda NB I 21. fordulójában szombaton 17.30-tól Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME meccset rendeznek Barcikán. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján, mivel a VRCK a harmadik, a MEAFC pedig az ötödik, a hazai csapat számít a találkozó esélyesének, de így volt ez a Pénzügyőr ellen is, és azon a találkozón nagyon meg kellett szenvednie a barcikai gárdának a győzelemért.

– Azóta játszottunk egy rangadót a Kaposvár ellen, ami ha az eredményt nézzük, akkor sima meccs volt, hiszen 3:0-ra nyert az ellenfelünk, de játékban azért ennél több volt benne, izgalmas mérkőzés volt, ami után lett bennünk némi keserűség, hogy nem csíp­tünk el legalább egy szettet. Az viszont jó érzés, hogy keményen meg kellett küzdeni a sikerért a bajnoknak – mondta Toma Sándor, a Vegyész RC vezetőedzője.

– Vannak dolgok, amiben a Pénzügyőr elleni meccshez képest kezdünk stabilizálódni, bízom benne, hogy ez látszódik majd a mostani meccsen. Mivel a végjátékra is kellenek a friss emberek, cserélni kell, mert nem lehet, és nem is akarjuk hat emberrel lejátszani a meccseket, ezért mindenkinek tűzben kell magát tartania, kellenek a jó teljesítmények mindenkitől. Szerencsére a csapat egészségi állapota megfelelő, nem volt olyan, aki betegség vagy sérülés miatt hagyott volna ki edzést, hiányzónk csak munkahelyi elfoglaltság miatt volt.

Mire kell figyelni?

A szakvezető arról is szót ejtett, hogy mire kell figyelni a MAFC ellen:

– Nem szabad alábecsülni a MAFC-ot, sok rutinos játékosuk van, akiknek elsülhet a kezük, és ha ez így lesz, akkor nagyon nem lesz könnyű meccsünk. Nekünk két területen kell előrelépést mutatnunk. Az egyik a szervák stabilizálása, ez az elsődleges, koncentrált nyitásokra van szükség. A másik, hogy a fogadásunk megfelelő szinten legyen, és hogy ne jöjjenek elő 20 pont fölött olyan kritikus hibák, ami miatt esetleg melegünk lehet a szettek végén.

– Berecz Csaba –


Négy kazincbarcikai a válogatottban

A magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, Demeter György kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő, 24 fős bő keretét. A felkészülés május 2-án kezdődik Székesfehérváron, a VOK-csarnokban, ahol majd az Alba Régia Gálát is megrendezik május 12–15. között, a mieink mellett a svéd és az osztrák, illetve egy még nem ismert csapat részvételével. Az Európa-bajnoki selejtező első körét május 20. és 22. között játsszák le. A mieink a házigazda Norvégia mellett Angliával és Izraellel mérik össze erejüket. A három csoport győztese, illetve a két legjobb második jut majd a szeptemberi második körbe.

A magyar válogatott kerete

Feladók: Kaszap Tamás (Asnieres, Franciaország), Magyar Bálint (Fino Kaposvár), Tóth András (Stiinta Explorari, Románia), Török Roland (Kecskemét). Ütők: Árva Milán (Vegyész RC Kazincbarcika), Bagics Balázs (Fino Kaposvár), Bozóki Bence (Fino Kaposvári), Dávid Csanád (Kecskemét), Farkas Péter (Kecskemét), Gergye Roland (Beauvais, Franciaország), Németh Szabolcs (Nancy, Franciaország).

Centerek: Banai Máté (Vegyész RC Kazincbarcika), Juhász Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Kovács Zoltán (Stiinta Explorari, Románia), Nagy József (Fino Kaposvár), Rása Alex (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, Finnország).

Átlók: Baróti Árpád (BR Volleys, Németország), Németh Ferenc (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Noliko Maaseik, Belgium), Szabó Dávid (Vegyész RC Kazincbarcika).

Liberók: Deák Márk (Fino Kaposvár), Molnár Dávid (Bühl, Németország), Pápai Péter (Kecskemét).