Vegyész RC: A pályán kell bizonyítani

Remekül játszott a Barcika
Remekül játszott a Barcika - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – Csütörtök után vasárnap ismét bajnoki következik a VRCK-nak.

Rangadót vívott csütörtökön hazai környezetben a Vegyész RC Kazincbarcika együttese a férfi röplabda Extraliga 8. fordulójában. Az észak-borsodiak az „örök rivális” Kaposvárt fogadták a Don Bosco Sportközpontban, és egy izgalmas, magas szintű csatában 3:0-ra diadalmaskodtak. A bajnoki címvédő a hét végén ismét pályára lép, vasárnap 17 órától az LV Sport Pénzügyőr látogat Barcikára.

Jó pillanatokban

– Nem volt könnyű mérkőzésünk csütörtökön, mert ellenfelünk rendkívül jól játszott, több jó teljesítmény is volt a részükről – mondta Marek Kardos, a VRCK szakvezetője. – Szerencsére mi jó pillanatokban tudtunk kemény nyitásokkal előrukkolni, és a győzelemből oroszlánrészt vállalt a csapatkapitányunk, Szabó Dávid. Kiváló napja volt, mezőnyözött, blokkolt, jókat szervált és keményen támadott, minden dicséretet megérdemel. Ahogy a csapat is, mert ha kicsit vissza is esett a teljesítmény, mindig volt valaki, aki elő tudott lépni, akár a cseresarokból, és segített a társaikon. Egyvalamivel nem vagyok kibékülve, mégpedig azokkal a felesleges megoldásokkal, melyeket edzéseken nem is gyakorolunk. Nem is jöttek be ezek, így remélem, hogy a folytatásban erre odafigyelünk, és még érettebb játékot nyújtunk. Már most rögtön vasárnap, a Pénzügyőr ellen. Ez a találkozó dönthet arról, melyik csapat végez az élen az Extraligában. Januárban nagyon nem ment nekünk a játék a budapestiek ellen, de azóta eltelt jó pár hét, mérkőzés és edzés. Most már jobb formában vagyunk, és talán a Pénzügyőr teljesítménye visszaesett, ettől függetlenül még hiba lenne azt gondolni, hogy megint mi vagyunk az esélyesek. A pályán kell bizonyítanunk, hogy megint komolyan kell velünk számolni.

A csütörtöki találkozó hazai hőse, Szabó Dávid így nyilatkozott:

– Örülök, hogy jól ment a játék nekem és a csapatnak is, szép győzelmet arattunk, ráadásul három szettben, kiélezett végjátékok megnyerésével. Bízom abban, hogy ez a győzelem is segít nekünk abban, hogy a folytatásban még magabiztosabbak legyünk, mert úgy hiszem, kezd összeállni a játékunk, jobb formában vagyunk, mint két és fél hónappal ezelőtt. Az, hogy a Pénzügyőr a közelmúltban háromszor is kikapott a Kecskeméttől, semmit nem jelent, nekünk erre nem szabad gondolnunk. Ez egy új mérkőzés lesz, és a pillanatnyi formán ismét sok minden múlhat. Nekünk nem újdonság, hogy háromnaponta kell meccseket játszani, most a magyar csapatok többsége is megízleli ezt így, hogy zárul a bajnokság középszakasza. Küzdelmes, izgalmas, ugyanakkor nehéz mérkőzésre számítok vasárnap, és remélem, hogy a szurkolótáborunk ugyanúgy mögöttünk lesz, mert csütörtökön is remek hangulatot teremtettek.

ÉM-MI,TM


Emlékeztető jegyzőkönyv:

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (19, 28, 23)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Bátkai-Katona, Vári.

VRCK: Páez (5), Gebhardt N. (4), Juhász (6), Szabó D. (26), Milev (2), Macko (3). Csere: Vitko (liberó), Blázsovics (6), Németh (8). Vezetőedző: Marek Kardos.

Kaposvár: Keen (1), Bozóki (11), Nagy J. (7), Nagy P. (15), Horváth (18), Kalmár (2). Csere: Pápai (liberó), Szabó B. (–), Bögöly (–). Vezetőedző: Demeter György.

Marek Kardos: – Nem volt ez egy könnyű mérkőzés, sajnos néhány szituációban olyan megoldást próbáltunk alkalmazni, amit edzésen nem is gyakoroltunk, és ennek nem feltétlen örülök. Szabó Dávid ma nagyon jól játszott, az ő teljesítménye kellett ahhoz, hogy ma nyerjünk, valamint az is, hogy tudtunk cserélni, amikor kicsit akadozott a játékunk.

Demeter György: – Küzdöttünk, és bár nem játszunk még úgy, ahogy tudunk, de jó úton járunk, és remélem, hogy a közeljövőben ez már az eredményekben is meg fog mutatkozni. A Kazincbarcika azért nyert, mert volt egy Szabó Dávidja, és mert hosszabb volt ma a kispadja.


Igazi rangadót láthat a közönség
Kazincbarcika - Csütörtökön 20 órától a Kaposvárral játszik hazai rangadót a Vegyész RC. A férfi röplabda Extraligában nyolcadik meccsét vívja ma a kazincbarcikai együttes: a kék-sárgák a Don Bosco Sportközpontban a Fino Kaposvár alakulatát látják vendégül késő esti időpontban, 20 órától. – Jó...

Profitálhat belőle a nagy csapat is
Kazincbarcika - Lengyelországban keres kapcsolatot a bajnoki címvédő Vegyész RC. Nem újdonság, hogy egy klub nem csupán a saját komfortzónáján belül próbál élni, dolgozni, hanem nyit más egyesületek felé, akár külföldre is. Most ezt teszi a kazincbarcikai férfi röplabda klub, amelynek képviselői ...