Vegyész RC: A “különösen fontos” meccs

Vegyész RC: A “különösen fontos” meccs
Kazincbarcika – A VRCK és a Dág szombaton 17.30-tól Kazincbarcikán folytatja a harmadik helyért zajló párharcot.

Két felvonás után 1-1-re áll az egyik fél három sikeréig tartó bronzcsata a férfi röplabda NB I-ben, mivel eddig mindkét fél hozta hazai mérkőzését. Mi nem működött a szerdai, dági második meccsen? – kérdeztük Dudás Andrást, a Vegyész RC-Kazincbarcika szakvezetőjét.

– A fogadásunk volt picivel halványabb a szokásosnál, és miután erre épül a támadás, illetve sok más egyéb, megéreztük, ez belejátszott a 3:1-es vereségbe – mondta lapunknak a vezetőedző, aki hozzátette: – A szettek eredményei ugyanakkor azt mutatják, hogy ennek ellenére partiban voltunk a DKSE-vel, egyértelműen a hazai pálya hozta meg számukra azt a pár pontot, ami végül is a sikerüket eredményezte, nagyjából úgy, mint számunkra az első mérkőzésen. Váltottunk centerposzton, mert Szabó M. nem tudott olyan hatékony lenni, mint itthon, de most Csányi sem volt képes hozzátenni.

Oravec-lista

A dági meccset a helyszínen megtekintette a VRCK korábbi sikeredzője, a pillanatnyilag Komáromban dolgozó Daniel Oravec is, aki egy néhány pontból álló listát küldött el barcikai barátjának, kollégájának.

– Hasonló meglátásai voltak, mint nekünk, illetve pluszban hozzátett egy-két tanácsot – folytatta Dudás András. – Ezen megállapítások közül az egyik, amit mi is látunk, hogy a keresztütéseket erőlteti a Dág, fontos, hogy a centerek beálljanak az adott sávba. Persze egy dolog az, hogy érzékelünk valamit, a másik, hogy mindebből mennyit tudnak megcsinálni a játékosok. Újat ilyenkor már nem nagyon látunk, nem nagyon tudunk mondani, a pillanatnyi helyzet dönt, ismerjük egymást, hiszen túl vagyunk már négy egymás elleni mérkőzésen. Csütörtökön egy nagyon jókedvű, regeneráló edzést tartottunk, pénteken pedig taktikai jellegű tréninget. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen párharcban mindegyik összecsapás fontos, de a mostani azért különösen, mert történjen majd bármi jövő szerdán Dágon, a saját kezünkben tarthatjuk a sorsunkat. Szerettük volna, ha minél rövidebb ez a csata, ha befejeződik három mecc­s alatt, de nem ijedünk meg attól, hogy ez már nem lesz így, készen állunk akár az öt menetre is.

A Vegyésznél az első számú liberóra, Szántaira ezúttal sem számíthat Dudás András, sérülés miatt.

ÉM-MI

Gyűjtés

A szombati VRCK – Dág összecsapáson nem szednek belépőjegyet a rendezők, viszont a klub gyűjtést tart egy közelben élő, izomsorvadásban szenvedő fiatalember számára. A mérkőzésre kilátogató szurkolók a bejáratnál lévő dobozban helyezhetik el azt az összeget, amennyivel támogatni kívánják az akciót. Az összegyűlt pénzt a VRCK vezetői adják át a család részére.