Vegyész RC: A kazincbarcikaiak idegenben győzték le a címvédőt

Kétszer is nyertek a barcikaiak
Kétszer is nyertek a barcikaiak - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – A hétvégén egy nemzetközi és egy bajnoki meccset vívott a Vegyész­­­­ RC csapata.

A pénteki, győri Magyar Kupa-találkozó után szombaton a „szomszédba”, Ausztriába, közelebbről Ble­burgba buszozott a kazincbarcikai férfi-röplabdaegyüttes, amely soron következő Közép-Európa Kupa meccsét vívta a házigazda SK Posojilnica Aich/Dob ellen, amely tavaly megnyerte a sorozatot.

Hozták az első kettőt

Az első szettben 2-5, 5-6, majd 6-10 volt az állás, minekután az osztrákok edzője nyúlt az időkéréshez. Mindez azonban sokat nem változtatott a mérkőzés addigi menetén, mert a csapatkapitány Szabó D. vezérletével a VRCK vezetett (11-16). Ezt követte egy hazai fellángolás, így Marek Kardos is úgy látta jónak, ha közbeavatkozik (14-17). Németh nyitásai is kellettek ahhoz, hogy vissza­álljon a korábbi rend (16-21), de megint felzárkózott az Aich/Dob (20-22). A barcikaiak szlovák szakvezetője ismét tanácsadást tartott, ami után megszületett a Vegyész-vezetés. A második játszmában, annak elején a BL-ben még érdekelt pályaválasztó állt jobban, Árva és Toronyai érkezett a VRCK-ban a pályára. 13-8-ról 14-12-re léptek fel Milevék, majd Szabó D. nyitásai hozták meg a fordítást a borsodi csapatnak. Innen már nem adta ki a kezéből az irányítást a Vegyész, és 20 pont alatt tartva a címvédőt, 0:2-es vezetésre tett szert.

Nem billent át

A harmadik menetben a vendéglátók kezdtek jobban (3-1, 9-4). Blokkban keveset mutattak a felek, miközben állandósult a 3-4 pontos bleiburgi vezetés (12-8, 14-11). Szabó pihent egy kicsit, majd visszajött, de az Aich/Dob most keményebben röplabdázott, mint előtte, így összejött nekik a szépítés. A negyedik játsz­ma kérdése az volt, le tudja-e zárni a csatát a VRCK, és meglepetésre megszerzi a három pontot. Páez, Németh és Macko is pontot szerzett, 6-8-nál hazai idő volt műsoron. Ez nem segített, legalábbis annyit nem, hogy a meccs menete átbillenjen a javukra, továbbra is a Vegyész állt jobban (14-18). A borsodiak nagyon meg akarták nyerni ezt a meccset, nem engedték ki a kezükből az irányítást, így hozták ezen szettet és a találkozót is, 98 perc alatt.

Vasárnap ismét Győrben léptek fel a Kardos-fiúk, ezúttal bajnoki meccset vívtak a kisalföldiekkel. A barcikaiak keretében azok voltak tegnap, akik Bleiburgban kevesebb lehetőséget kaptak (hiányzott, pihent Páez, Szabó­­­­ D. és Németh), de a 3:0-s győzelem ezúttal sem forgott veszélyben, bár a hazaiak a második és a harmadik felvonásban elérték a 20 pontot.

ÉM-MI, TM


Röplabda Közép-Európa Kupa, 3. forduló:

SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák) – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-22, -19, 18, -20)

Bleiburg, 400 néző. V.: Miklosic, Seifreid (szlovének).

Aich/Dob: Keel, Kök 19, Hruska 2, Mihajlovic 4, Landfahrer 21, Grabmüller 6. Csere: Steiner (liberó), Stelmach 3, Pusnik 2, Kasnik 2. Vezetőedző: Matjaz Hafner.

VRCK: Páez 2, Juhász 5, Németh 19, Szabó 15, Banai 7, Blázsovics 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Milev 9, Árva 2, Toronyai, Macko 3. Vezetőedző: Marek Kardos.

Matjaz Hafner: – Rendkívül jól játszott a Kazincbarcika, a második szettben a nyitásaikkal komoly nyomás alatt tartottak bennünket. Mi voltunk a fáradtabbak, sokat kivett belőlünk a legutóbbi Bajnokok Ligája-meccs, de minden dicséretet megérdemel ellenfelünk.

Marek Kardos: – Mindkét csapat kimerült, de a védekezésünk jobb volt, és mind a két feladójuknak a játékát jól tudtuk olvasni. Koncentráltunk végig, hittünk magunkban, értékes pontokat sikerült szereznünk.


Férfi NB I, alapszakasz, A-csoport, 4. forduló:

SZESE Győr – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-14, -20, -20)

Győr, 150 néző. V.: Sík, Gyulai.

Győr: Horváth 2, Szántósi 8, Szabó G. 7, Földes 1, Flachner 6, Bíró 9. Csere: Lengyel (liberó), Falvay 2. Vezetőedző: Fehér Tibor.

VRCK: Toronyai 1, Blázsovics 5, Banai 6, Gebhardt N. 11, Árva 17, Macko 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Juhász 6, Milev 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

Fehér Tibor: – Elsősorban szeretnék gratulálni a Kazincbarcikának a szombati győzelméhez, a Posojilnica Aich/Dob elleni sikere az egész magyar férfiröplabdának nagy siker. Biztosan fáradtak voltak már, de ez semmit nem von le az én csapatom érdeméből, gratulálok nekik.

Marek Kardos: – Lehetőséget kaptak azok, akik nem vagy kevesebbet játszottak szombaton, de közülük csak egy valaki tudta meghálálni a bizalmat.


Banai Mátéra is kulcsszerep hárulhat bármelyik találkozón
Kazincbarcika - Három nap három mérkőzést játszik a Vegyész RC Kazincbarcika csapata. Elég egyhangú napok elé néz a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata, ugyanis mától vasárnap estig csak utazás és mérkőzések lesznek a programban, utóbbiból egymás után három is. Köszönik a partnerséget...

Nagy csatában kapott ki a Vegyész (sárgában)
Kazincbarcika - A Vegyész RC több mint kétórás meccset vívott a Kamnikkal, és végül szoros küzdelemben alulmaradt. Belekóstolhatott a VRCK a Bajnokok-ligája légkörébe, színvonalába, de nem sokkal a PAOK elleni párharc után már ismét Közép-európai Liga-találkozót vívtak a barcikai férfi röplabdáso...

Kárpáti Zoltán
Kazincbarcika - A Vegyész RC ügyvezetője büszke arra, amit a csapat a két BL meccsen nyújtott. Kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától a Vegyész RC Kazincbarcika férfi-röplabdacsapata azok után, hogy a selejtező első fordulójában a hazai 2:3 után 0:3 lett a szerdai, görög PAOK Szaloniki ...

Szalonikiben is jobbnak bizonyult a PAOK (fehérben)
Kazincbarcika - Bajnokok Ligája-visszavágót játszott szerdán este Görögországban a VRCK férfi-röplabdacsapata. A selejtező első fordulójában visszavágót vívott egymással szerdán este a görög PAOK, illetve a magyar bajnok Vegyész RC Kazincbarcika. Az első felvonást a hellének 3:2-re megnyerték Mag...