Vegyész RC: A húzott, lebegtetett nyitásokkal manipulálva

Akt.:
Vegyész RC: A húzott, lebegtetett nyitásokkal manipulálva
Vasárnap délután Budapesten lépnek pályára a Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdázói.

A sárga-kékek a bajnokság 10. fordulójának keretében holnap 16 órától a MAFC BME vendégei lesznek.

Nem ebédelnek

– A találkozót kissé szokatlan időpontban rendezik – jegyezte meg Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője, majd így folytatta: – Mivel 14 órára ott kell lennünk, ezért már 11-kor útra kelünk, ezért kihagyjuk az ebédet. Természetesen mi is szoktunk enni, de teli hassal nem lehet röplabdázni, ezért legfeljebb egy-két szendvicset fogyasztunk annak érdekében, hogy a vércukor szintünk megfelelő legyen.

A szakvezető a „mellékes” dolgok után rátért soron következő ellenfelükre és az összecsapás körülményeire:

– A MAFC BME gárdája mögöttünk áll a táblázaton, de szó sincs arról, hogy lebecsüljük őket – folytatta Toma Sándor. – Utoljára tavaly csaptunk össze velük, az idén még nem meccseltünk. Tudjuk róluk, hogy a Magyar Kupában negyedikek lettek, szorgos, lelkes alakulatot képeznek, ráadásul nagyon otthonosan érzik magukat a pici termükben.

Játékosaim ismerik az ottani körülményeket, jómagam – ha emlékezetem nem csal – még az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapatával egyszer fordultam meg náluk. Sokan azt hiszik, hogy a terem az terem, olyan mindegy, hogy kicsi vagy nagy, de a röplabdában ez nem így van.

Mi hozzászoktunk ahhoz, hogy nekifutva, felugorva szerválunk, Budapesten azonban erre nem lesz lehetőségünk, ugyanis a „csarnokocskában” alig van hely, nincs kifutó, szűkösek a méretek. Ennek következtében az úgynevezett húzott, lebegtetett nyitásokkal fogunk „manipulálni”.

Határozottan

A tréner arról is beszélt, hogy ők többet gyakorolnak, mint az egyetemisták, körülményeik is profibbak, tudásszintjük pedig feltétlenül a MAFC BME fölött van.

– A játékelemek közül fontos lesz a nyitásfogadás is – jósolt Toma Sándor. – Ha ezt megoldjuk, akkor bátran, első szándékból építkezhetünk, aztán jöhet a támadásvezetés, majd a kemény és határozott hálómunka. Ezek együttes, átlagon felüli produkciója hozhatja meg számunkra a hőn áhított sikert.

– ÉM-KT –


Csányi nem lesz

A Vegyész RC Kazincbarcika sérültjei közül Banai a lapockájával, Juhász a csípőjével bajlódik, ennek ellenére mesterük mindkettejükre számít. Csányinak viszont az úgynevezett ugrótérd ártalma miatt hat hetet pihennie kell, csak felső testre dolgozhat, így ő nem lehet társai között. A barcikaiak közül néhányan torokfájással bajlódtak, de remélhetőleg vasárnap délutánig valamennyien kiheverik a vírusok támadását.
hirdetés


hirdet�s