Vegyész RC: a dobogóról jöhet a rájátszás

Vegyész RC-Kazincbarcika vs. Dági KSE
Vegyész RC-Kazincbarcika vs. Dági KSE - © Fotó: Bujdos Tibor
A férfi röplabda NB I-ben szombaton és vasárnap is pályára lépett a Vegyész RC.

A kiírás miatt két nap alatt két összecsapás várt az észak-borsodiakra, az első idegenben, Dunaújvárosban. Az első szettben fellváltva estek a pontok, aztán Blázsovics és Gulyás jó megmozdulása után 6-8 lett az állás. 8-11-nél Tomanóczy Tibor kért időt, amely után Csizmadia mutatott be jó blokkot. Ezt követően a vendégek pillanatai jöttek (11-16) és két borsodi pont újabb hazai „időzést” hozott. Kalmáráék erősítettek, de Kovács Z. higgadtabb mederbe terelte őket és 16-21-től már nem forgott veszélyben a VRCK részsikere.

A második felvonásban a vendégek indultak jobban, ám elkényelmesedtek és fordítani tudott a Dunaferr (10-7). Bohnicsekék jó ritmusban játszottak, Dudás-edző centerben váltott is, de ettől nem kapott új lendületet csapata. Blázsovics momentumai viszont eredményesek voltak (17-13), tördelték a játszma ezen szakaszát a trénerek, ám a házigazda végül is megérdemelten egyenlített.

A harmadik menetben bekezdtek Kovácsék (0-4), és ekkor még kapaszkodott a Dunaferr. 6-9-nél viszont Toronyai állt a nyitóhelyre és 6-16-ig el sem mozdult onnan. A barcikaiak irányítottak, mind támadásban, mind védekezésben a pályaválasztó fölé nőttek, simán szereztek ismét vezetést. A negyedik szett újfent szorosabb mederben kezdődött (7-8), némileg nyugodtak lehettek a vendégek, ugyanakkor Tar remek ütése 11-11-et ért. Összekapta magát a VRCK, 12-15-nél a hazaiak edzője kért időt. A hajrának 16-20-szal mentek neki a felek, mielőtt azon gondolkodhattak volna az újvárosiak, hogy van esély, Bokor és Blázsovics vezérletével lezárta a meccset a barcikai együttes.

A vasárnapi csata

A karácsonyi akció után újabb ajándékok gyűltek össze Kazincbarcikán, amelyet a Dág elleni bajnoki mérkőzés előtt adtak át a rászorulóknak. A Vegyész RC nevében Bokor Elek csapatkaptány a helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat képviselőjének nyújtotta át az adományt. Ezután pedig a Vegyész játékosai a pályán is igyekeztek, hogy bebiztosítsák az alapszakaszbeli harmadik helyezésüket.

Egy rendkívül szoros, izgalmas és látványos nyitó szettet produkált a két együttes. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy két pontnál nagyobb előnyt egyik fél sem tudott szerezni. A sárga-kékek azonban a hajrában jobban koncentráltak.

A második szett is szoros volt, de nem a pontos befejezések, sokkal inkább a ki nem kényszerített hibák miatt. Barcikai részről több nyitás is a hálóban landolt, az ajándékpontokkal pedig élni tudott a Dág. Toronyai váratlan, ám eredményes húzásai rendre meglepték a vendégeket, akik Jánossy kőkemény szélső ütéseivel válaszoltak. 18-20-ról visszajött a Vegyész, a lendület pedig a folytatásban is megmaradt.

A megszerzett önbizalomból és lendületből a folytatásban is profitált a borsodi együttes. Az első technikai időnél 8-2 állt az eredményjelzőn. A Barcika előnye a folytatásban sem csökkent, ezért megérdemelten nyerték meg a rangadót. Az utolsó forduló eredményétől függetlenül Dudás András gárdája, így biztos, hogy a dobogó harmadik fokáról várja a rájátszást.

ÉM-MI,ME


Jegyzőkönyv – Szombaton történt

Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika

1:3 (-17, 21, -10, -18)

Dunaújváros, 100 néző. V.: Farkas, Horváth.


Dunaferr SE: Kolman, Tar, Kalmár, Hatvany, Kun, Stefanovics. Csere: Sárik (liberó), Bohnicsek, Kiss, Guzmics. Edző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC: Toronyai, Csizmadia, Bokor, Blázsovics, Gulyás, Kovács Z. Csere: Dudás (liberó), Csányi. Edző: Dudás András.


Tomanóczy Tibor: – Ma jobb volt a Barcika. A második szettből azonban erőt meríthetünk a következő hétre.

Dudás András: – Sok értéket tartalmaz ez a Dunaferr, de nyitásban a mai mérkőzésen felülmúltuk őket.


Jegyzőkönyv – Vasárnap játszották

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dági KSE

3:0 (24, 23, 16)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.


Vegyész RC: Toronyai, Csizmadia, Szabó M., Blázsovics, Kovács Z., Csányi T. Csere: Szántai (liberó), Gulyás, Tóth M. Edző: Dudás András.

Dági KSE: Oszuska G., Oszuska Z., Jánossy, Krupánszki, Horváth G., Molnár I. Csere: Koch (liberó). Edző: Szauter Ferenc.


Dudás András: – Ez a siker sem volt véletlen, gratulálok a fiúknak, igazi csapatként értük el ezt a szép győzelmet.

Szauter Ferenc: – Az első két szett hajrájában hiányzott az a kis plusz, amivel magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést.