Vegyész kolorozás: torna hazai környezetben

Toma Sándor (elöl) elégedett a csapat eddigi munkájával
Toma Sándor (elöl) elégedett a csapat eddigi munkájával
Kazincbarcika – Ezen a hétvégén már meccseket is játszik a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

I. Kolor City néven nemzetközi felkészülési férfi röplabdatornát rendeznek Kazincbarcikán, a KSK csarnokban. A négycsapatos tornán a házigazda, rendező Vegyész RC Kazincbarcika együttese mellett a szlovák élvonal első két helyezettje, a bajnok VK Mirad PU Presov és az ezüstérmes VKP Komarno, valamint a román másodosztály legutóbbi kiírásának győztese, az Universitas Cluj vesz részt. De nem ezen alkalommal játssza a VRCK az idei első edzőmeccsét, ugyanis a kolozsvári csapat már pénteken megérkezik, így ezen a napon 17.00-tól a KSK csarnokban – amelynek padlózatát most újították fel, és pénteken veszi birtokába a hazai együttes – a barcikai gárda pályára lép a romániai gárda ellen. Érdekesség, hogy a kolozsváriak ellen egy héten belül négy meccset is játszanak a kék-sárgák, ugyanis a már említett edzőmeccs és a hétvégi torna után a jövő héten viszonozza a látogatást a VRCK, és ennek jegyében a jövő héten csütörtökön este és pénteken délelőtt az erdélyi városban is meccseket játszanak egymás ellen.

Csapatonként 5-5

Visszatérve a hétvégi fő menühöz: az I. Kolor City tornára azért éppen a komáromi és eperjesi gárdát hívták meg, túl azon, hogy erős csapatok, mert a VRCK korábbi szlovák edzője Daniel Oravec, – akivel jelenleg is jó kapcsolatot ápolnak a barcikaiak – utóbbinál több éven át edzősködött, előbbinél pedig jelenleg látja el a szakvezetői feladatokat, míg a román gárdával onnan a jó nexus, hogy korábban ott játszott Toronyai Miklós, aki a Vegyészben is lehúzott jó pár szezont.

Az I. Kolor City első napján szombaton a csapatok körmérkőzéseket játszanak egymással, és két nyert szettig tartanak a csaták, úgy, hogy ha harmadik játszmára is szükség van, akkor ez utóbbi játékrészben 15 szerzett pontig tart a küzdelem. A zárónapon az első napi helyezések alapján a helyosztókat játsszák, a két elődöntőben az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik, majd ezt követően a vesztesek a harmadik helyért lépnek pályára, a győztesek pedig a döntőben szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy mind a négy csapat 5-5 mérkőzést játszik a két nap alatt. Mivel a tornára a belépés ingyenes, ezeket bárki megtekintheti.

– Ez lesz az első meccses hétvégénk a felkészülés során. Ez az ötödik hét, hogy együtt dolgozunk, és eddig a kondis tréningek voltak előtérben, ezen a héten viszont átlendültünk a labdás foglalkozások irányába – mondta Toma Sándor, a VRCK vezetőedzője. – Eddig jól haladtunk, a játékosok mennek keményen, nagy hajtás van, púpig ugranak ki a hálónál, szóval egy rossz szót sem mondhatok. Örülünk, hogy végre eljött az is, hogy meccseket játszhatunk, most kezdődik a csapat összerakása, ami újabb szép feladat.

– Berecz Csaba –


Az I. Kolor City torna programja

Szombat

 • 10.00: VKP Komarno (szlovák) – Universitas Cluj (román)
 • 11.30: Vegyész RC Kazincbarcika – VK Mirad PU Presov (szlovák)
 • 14.00: VKP Komarno – Vegyész RC Kazincbarcika
 • 15.30: VK Mirad PU Presov – Universitas Cluj
 • 17.00: VK Mirad PU Presov – VKP Komarno
 • 18.30: Universitas Cluj – Vegyész RC Kazincbarcika

Vasárnap

 • 9.30: Elődöntő1
 • 11.30: Elődöntő2
 • 15.00: Bronzmérkőzés
 • 17.00: Döntő
 • 18.00: Eredményhirdetés
hirdetés


hirdet�s