Vegyész: Jobbat szeretnének a tavalyi hatodik helynél

Akt.:
Vegyész: Jobbat szeretnének a tavalyi hatodik helynél
Kazincbarcika – Három érkező már biztos a VRCK-nál, de még zajlanak tárgyalások.

Az előző szezont a 6. helyen zárta a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese a férfi röplabda NB I-ben. Dudás Andrást, a gárda edzőjét a továbbiakról kérdeztük először, de a szakember nyilatkozatát egy kis „kitérővel” kezdte.

– Éppen Bulgáriában vagyunk, nem messze Neszebártól, szponzorunknak, a Robinson Toursnak köszönhetően. Néhány embernek nem volt jó ez az időpont, de a többség itt van, hozzátartozókkal, edzőkkel – mondta Dudás András, aki a tényekkel folytatta: – Két lépcsőben látunk majd munkához, az elsőben, július közepétől azok fognak dolgozni, akiknek plusz munkára van szükségük, míg a komplett keret augusztus 4-én találkozik. Információim szerint a bajnokság október 4-5-én indul, addigra készek leszünk, legalábbis remélem.

A támogatóit is

A 2013/2014-es évadban sokszor játékosszűkében voltak a barcikaiak, így adódott az újabb felvetés: változik-e ez a helyzet?

– Azon vagyunk… – tette hozzá Dudás András. – Három biztos érkezőnk már van: a négyes ütő-fogadó Surányi István Salgótarjánból, aki az utóbbi időben az NB II-ben röplabdázott, majd kiderül, milyen mértékben számolhatunk vele. A 206 centiméter magas center, Csányi Tamás Szegedről érkezik, illetve visszatér hozzánk korábbi feladónk, Toronyai Miklós, aki az elmúlt bajnokságot Kolozsváron töltötte. Zajlanak további tárgyalások is, külföldi játékosokkal, de erről most még korai lenne részleteket mondani. Nem csak a csapatot, hanem a támogatói hátteret is szeretnénk megerősíteni, bízunk benne, hogy sikerül.

A VRCK termén felújítás zajlik jelenleg, kérdés, hogy ez mennyiben befolyásolja majd az edzéseket, netán a meccseket.

– A tervek szerint szeptemberre végeznek a munkálatokkal, amely elsősorban energetikai felújítás, addig a régi csarnokban fogunk tréningezni – taglalta mindezt Dudás András, akit a célokról is kérdeztünk. – Amíg nem alakult ki a keret, és minden egyéb más, addig konkrét helyezést nem lehet meghatározni, de mindannyian azt szeretnénk a klubnál, hogy jobb legyen, mint amilyen a tavalyi volt.

ÉM-MI