Vegyész: ezüst a kupában

Ajkán rendezik meg a férfi röplabda BestByte Magyar Kupa négyes döntôjét.

19:28Vegyész: ezüst a kupában

Több hosszú és rossz nyitás, és gyors pontváltások vezették fel a harmadik szettet (4-5), melynek elején a Barcika volt apró lépéselőnyben, 7-8. A folytatásban kétszer is jól takart a kaposvári sánc így fordítottak is (10-12), és elkapták a fonalat, így a második kötelező pihenőnél már 12-16-ot mutatott az eredményjelző. Szabó D. szervaparádéja ismét szorossá tette a meccset (16-16): ez a tény fel is rázta a túloldalt (18-21) és a végén egy rossz barcikai nyitás a Kaposvár kupagyőzelmét jelentette.

Jegyzőkönyv
Vegyész RC-Kazincbarcika – Kométa-Kaposvár 0:3 (-19, -20, -20)

18:54 Kettő a Kométa előnye

A második felvonásban 1-3-nál gyorsan kikérte első idejét Daniel Oravec, aki ekkor még nem sejthette, hogy alaposan belelendül a Kométa a folytatásban. Chacon nemcsak pontosan ütött, de a hálónál is tette a dolgát (3-8) és mivel társai is keveset hibáztak már tíz volt közte, 4-14. Küzdött becsülettel a VRC, de ez csak arra volt elég, hogy feljebb zárkózzanak (11-18, 17-22), azonban ez a különbség nagyon nagy volt ahhoz, hogy hibázzon a Kaposvár: nem is tették.

18:26

A pénteki napon előbb a bronzmérkőzést rendezték meg, melyen a Dunaferr szerezte meg a harmadik helyet, miután 3:0-ra (22, 24, 23) legyôzte a Kecskemét együttesét.
Aztán 18 órától következett a korábbi években megszokott finálé, melyen a Vegyész RC-Kazincbarcika a Kométa-Kaposvár ellen lépett pályára.

Mindkét csapat bátor játékkal rukkolt elő a meccs elején, hiába működött jól a VRC sánca az első technikai időre 6-8-nál vonultak a csapatok. Továbbra is szorosan haladtak a felek és Szabó D. pontja után már a borsodiaknál volt az előny (12-11), majd mindkét oldalon több nyitásrontást láthatott a közönség, 15-16. A hajrát Kántor percei és remek szervái nyitották (17-21), és bár küzdött a Barcika sokat hibáztak így Németh jó sánca a somogyiak részgyőzelmét jelentette.

PA