Friss hírek

2010.03.19. 12:28

Fegyveres rablásokkal próbálkozott - elfogták

<p>Fegyveres rablásokkal kísérletezett Vas megyében egy férfi, akit a napokban fogtak el a Vas megyei rendõrök. Legutóbb kedden, egy szombathelyi valutaváltónál próbálkozott, de az alkalmazott határozott fellépése miatt zsákmány nélkül menekült el. Lakossági bejelentés alapján fogták el.</p>

Takács Tibor, Vas megyei rendõrfõkapitány-helyettes pénteki beszámolója szerint a támadó elfogásához hozzájárult a megtámadott pénzváltóstól jó személyleírást kaptak a rendõrök.. A sajtóban közzétett személyleírás alapján több bejelentés is érkezett a körmendi rendõrökhöz és az egyik ilyen bejelentés hasznosnak is bizonyult. A rendõrök elfogták a 32 éves szentgotthárdi férfit, akit a rablási kísérlettel gyanúsítanak. Kiderült, hogy a támadáskor nem fegyvert, hanem egy pisztoly formájú öngyújtót használt.

Felmerült a gyanú, hogy januárban ugyancsak õ akart kirabolni egy szombathelyi patikát is. A férfi ezt is elismerte, jelenleg elõzetesben van.

Ipkovich György szombathelyi polgármester, valamint Takács Tibor megyei fõkapitány helyettes a Polgármesteri Hivatalban megtartott tájékoztatójuk után jutalmakat adtak át az elfogásban résztvevõ rendõröknek, illetve a pénzváltó alkalmazottjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!