Vegyes szülői tapasztalatok Miskolcon

A tábla biztonságot jelent
A tábla biztonságot jelent - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Szükség van a figyelmeztető táblákra az iskoláknál a szülők szerint.

Az iskolakezdés szeptemberben több szempontból sem egyszerű a gyerekeknek és a családoknak, ugyanakkor veszélyeket is rejt magában. A gyerekeknek nemcsak abba kell visszaszokniuk a nyári szünet után, hogy újra korán kell kelni, iskolába menni és tanulni, de újra meg kell szokni a nagy forgalmat és a körültekintő közlekedést is. Ilyenkor az autók száma is megnő, sokkal nagyobb a forgalom reggelenként és délutánonként, így gyakoribbak a figyelmetlenségből fakadó balesetek. Ezt felismerve a rendőrség, a polgárőrség és civil szervezetek is rendszeresen akciókat szerveznek szeptemberben, amelyhez már évek óta lapunk is csatlakozik.

Jók a figyelemfelkeltő akciók, szükség van rájuk.” Balla Gábor

Idén is kikerültek az első iskolai nap előtt figyelmeztető tábláink a forgalmas helyen lévő iskolákhoz, amellyel a közlekedésben résztvevők figyelmét hívjuk fel arra, hogy gyerekek léphetnek, futhatnak eléjük. Kíváncsiak voltunk, milyen a szülői tapasztalat majd két hét után, így kilátogattunk az egyik érintett iskolához, a Soltész Nagy Kálmán utcán található Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolához. A délutáni csúcsban a nagy forgalom mellett a zebrát is sokan használják, főként hazaigyekvő gyerekek a szüleikkel. A legtöbb autós azonnal megáll, de azért van, aki türelmetlen.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

– Nekünk vegyesek a tapasztalataink, van olyan autós, amelyik odafigyel, lassít, a zebra előtt azonnal megáll, de olyan is, akit nem érdekel a gyalogátkelő és nem ereszt át – mondja Gunya Réka. – Nagy a forgalom és oda kell figyelni, hiába beszélget el az ember a gyerekkel és figyelmezteti. Kellenek az ilyen iskolakezdési akciók, hogy mindenkit figyelmeztessenek – teszi hozzá.

Jobbak a tapasztalatai Balla Gábornak, aki a három gyermekével és feleségével igyekszik haza.

– Én úgy látom, hogy idén szeptemberben nincs különösebb gond, mindenki odafigyel egymásra. Beszélgetünk a gyerekekkel a helyes közlekedésről, de mivel bicajoznak is, így van már tapasztalatuk. De azért az iskolába vissza kell rázódni, ezért jók a figyelemfelkeltő akciók, szükség van rájuk.

Ismét vigyázunk a gyerekekre!

Az idei évnyitók előtt is megkezdődött hagyományos akciónk, mely során Miskolc legforgalmasabbnak ítélt pontjainál elhelyezkedő iskoláknál figyelemfelkeltő táblákat helyeztünk ki a gyerekek védelmében. A tanévkezdés miatt megváltozott forgalmi helyzet számtalan veszélyt rejt az iskolásokra. Erre figyelmeztet lapunk iskolakezdési akciója is. A táblákon a Vigyázz ránk! felirat és gyerekeket ábrázoló rajz található, amely az iskolák előtti úttesten mindkét irányban figyelmezteti az autósokat: hajtsanak lassabban és nagyobb figyelemmel, mert gyermekek léphetnek eléjük az úttestre. Az Észak-Magyarország ezzel igyekszik hozzájárulni a balesetek megelőzéséhez.

– ÉM-HI –


eszak-vigyazz-rank-akcio05-st
Miskolc - Szeptember 1-jén megkezdődik az idei tanév, ami együtt jár azzal, hogy megnövekszik a forgalom az iskolák környékén. Az Észak-Magyarország idén is figyelemfelhívó táblákkal igyekszik a sofőrökben tudatosítani a gyerekekre leselkedő veszélyt. Ezzel egy időben sok kisgyermeket visznek szü...
Rendőrök felügyelik az iskolák közelében lévő gyalogátkelőhelyeket
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Szeptember végéig tart a kiemelt figyelem a megye általános iskoláinak­­­ környékén. „Tavaly volt elsős a fiam. Itt lakunk a közelben és minden reggel elkísérem az iskolába, mert féltem még. Nagyon nagy a forgalom, különösen ilyenkor, tanévkezdetkor még a szokottnál i...