Vegyek, ne vegyek?

A Miskolci Lakás- és Autóvásáron a résztvevőkkel együtt szájtátva néztük némelyik autómodellt. No meg néhol az árakat is. Horváth Imre írása.

Mellettem elsős forma kisfiú győzködte éppen a szüleit, hogy vegyék meg a 22 milliós csodát, amelyet mi is percek óta járunk körbe a fotós kollégával. Apu vakarja a fejét és kényszeredetten mosolyog, na ezt azért mégse kisfiam. Jól emlékszem rá, vagy húsz éve egy helyi, politikában és vállalkozásban is érdekelt úriember ugyanebből a márkából kettőt vett egyszerre. Autót több okból veszünk, lehet munkaeszköz vagy családtag, ennek megfelelően számtalan kritérium lehet a választásnál. Van, akinek a lóerő a fontos, van, aki a külső alapján dönt, de nyomhat a latba a fogyasztás, a csomagtartóméret, az ajtók száma, a márkahűség, a tudás, az elektronika. Az egyik autószalonban azt mesélték, egy úriember a telefonjához keresett kompatibilis autót.

Na meg vagyunk még kis hazánkban páran, akinek az ár a döntő. Azért kivágtam magam, amikor a kollégához fordulva csak annyit mondtam: a 22 millást nem veszem meg, mert nem fér be hátra a két gyerekülés mellé még a nagylányom is.

– Horváth Imre –
hirdetés


hirdet�s