Friss hírek

2009.01.19. 15:35

Életfogytiglan tartó fegyházbüntetést kapott a meggyilkolt fogathajtó fia

<p>Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla a meggyilkolt fogathajtó világbajnok Taczman Elek fiát, apja és nevelőanyja meggyilkolása miatt. A bestiális gyilkosság társtettese 15 év fegyházbüntetést kapott.</p>

Jogerős ítéletet hozott hétfőn délután a Debreceni Ítélőtábla a fogathajtó Taczman Elek és felesége megölése kapcsán. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a jászberényi házaspárt saját fia és annak barátja gyilkolta meg. Korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a Taczman-fiút 15 év fegyház, míg barátját 15 év börtönbüntetésre ítélte első fokon.

A Debreceni Ítélőtábla szigorúbb ítéletet hozott: a világbajnok fia életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, legkorábban 30 év múlva szabadulhat, barátja pedig 15 év fegyházbüntetést kapott. A bíró az indoklásban kiemelte, hogy a gyilkosok bestiális kegyetlenséggel végeztek áldozataikkal, a férfit emberi, a nőt pedig női mivoltában is meggyalázták.

A szeretet nélkül, de jómódban nevelkedett Taczman-fiú hetekig készült a gyilkosságra. Előbb méreggel akarta megölni szüleit, végül barátjával közösen, álmukban támadtak rájuk. Pajszerrel és baseball ütővel verték agyon, de késsel is megszurkálták őket. A holtesteket meggyalázták. A gyilkosságot másnap maga a fogathajtó fia jelentette be, aki azt állította, hogy barátjával egy koncerten voltak. A vallomásukban ellentmondásba keveredtek, és végül az akkor 20 éves fiatalember bevallotta a gyilkosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!