Végső búcsút vettek Rubovszky Györgytől

Budapest, 2017. július 1. Szabó László piarista szerzetes megáldja Rubovszky György koporsóját a Farkasréti temetőben 2017. július 1-jén. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő életének 74. évében, 2017. június 21-én hunyt el. Középen Jankovics Marcell rajzfilmrendező.
Budapest, 2017. július 1. Szabó László piarista szerzetes megáldja Rubovszky György koporsóját a Farkasréti temetőben 2017. július 1-jén. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő életének 74. évében, 2017. június 21-én hunyt el. Középen Jankovics Marcell rajzfilmrendező. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Eltemették szombaton Rubovszky Györgyöt, a KDNP országgyűlési képviselőjét.

A politikus végső búcsúztatását, a közös imát a Szent István-bazilikában, majd a gyászszertartást a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában tartották.

A gyászszertartáson jelen volt Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt parlamenti frakciójának vezetője és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke is.

A június 21-én, 74. életévében elhunyt képviselő 1994 óta volt – kisebb megszakítással – a parlament tagja.

Rubovszky György 1989-ben a KDNP alapító tagjaként létesítette első párttagságát, 1991-től a KDNP budapesti szervezetének elnöke, 1992-től ügyvezető titkárként a párt országos elnökségének tagja, 2002-től a KDNP pártügyésze volt.

Az 1990-es őszi önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagja lett. 1994-ben a KDNP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot, az alkotmány- és igazságügyi bizottság tagja lett. 1998-ban a Fidesz listáján szerzett parlamenti mandátumot, 2002-ben képviselőjelölt, majd 2003 nyarán az elhunyt Varga László helyére behívták az Országgyűlésbe, ahol ismét tagja lett az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak. 2006-ban közös jelöltként a Fidesz-KDNP országos listájáról jutott mandátumhoz, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja lett, valamint a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Rubovszky György 2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot, a KDNP frakcióvezető-helyettese, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöki posztját töltötte be és tagja volt a törvényalkotási bizottságnak.

– MTI –