Végrehajtandó szabadságvesztést kér az ügyészség Gáspár Győzőékre

Akt.:
Végrehajtandó szabadságvesztést kér az ügyészség Gáspár Győzőékre
Végrehajtandó szabadságvesztést kér az ügyészség Gáspár Győzőékre
Salgótarján, 2012. október 31., szerda (MTI) – Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kéri Gáspár Győző valóságshow-szereplőre és feleségére, ezért szerdán fellebbezést jelentett be a bíróság hétfői ítélete ellen – közölte Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

A Salgótarjáni Városi Bíróság Gáspár Győző elsőrendű vádlottat kétrendbeli adócsalás, valamint csalás és magánokirat-hamisítás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, feleségét, Gáspárné Balla Beátát adócsalásért és magánokirat-hamisításért egy év hat hónap, a bűnsegédként bűnösnek talált harmadrendű vádlottat, Bangó Attilát egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte. A végrehajtást mindhármuk esetében három évre felfüggesztette.

Az ítélet nem vált jogerőssé, mert a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, az ügyész hétfőn három nap gondolkodási időt kért.

Gáspár Győzőt és feleségét eredetileg 22,2 millió forintos adócsalással vádolta meg az ügyészség az RTL Klub Győzike-show című műsorával kapcsolatosan. A bírósági szakban azonban a védelem nem fogadta el a nyomozás során készített igazságügyi adó- és könyvszakértői véleményt. Az ügyvédek kérésére kirendelt új szakértő még nagyobb adóhiányt mutatott ki, így, miután kiderült, hogy a vádlottak más bűncselekményekben is bűnösek, a vádat kiterjesztették.

A Gáspár házaspár nem fizetett személyi jövedelemadót a Családom közt című album és a Romantic együttes dalainak jogdíjai után sem. 2005-ben és 2006-ban összesen 27,5 millió forint adót csaltak el. A jövedelmük ebben a két évben 76,4 millió forint volt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hozza majd meg a jogerős ítéletet.

– MTI –