Végre szűnjön meg minden alaptalan, rosszindulatú pletyka – Vasárnap Reggel

Havonta, bruttó 540ezer forint a legjobban kereső pécsi labdarúgó fizetése. A Pécsi MFC vezetése 4 kategóriába sorolta a klubnál dolgozókat és úgy döntött, hogy nyilvánoságra hozza a kereseteket. Eszerint a legjobban keresők havonta bruttó 540ezret kapnak. Mások 360 vagy 200ezer forintot vihetnek haza. Mindössze 59 ezer forintot kapnak a negyedik kategóriába sorolt alkalmazottak, akik elsősorban […]

Havonta, bruttó 540ezer forint a legjobban kereső pécsi labdarúgó fizetése. A Pécsi MFC vezetése 4 kategóriába sorolta a klubnál dolgozókat és úgy döntött, hogy nyilvánoságra hozza a kereseteket. Eszerint a legjobban keresők havonta bruttó 540ezret kapnak. Mások 360 vagy 200ezer forintot vihetnek haza. Mindössze 59 ezer forintot kapnak a negyedik kategóriába sorolt alkalmazottak, akik elsősorban tehetséges fiatalok.

A klub ügyvezetője Tomka János a lapnak azt mondta a nyíltság célja, hogy megelőzzék a pletykákat. A játékosok egyébként ebben a bajnokságban mindenképpen ezeket az összegeket kapják, akkor is ha kiemelkedően szerepelnek, vagy ha nagyon gyengén, ha sok a néző, vagy ha kevés. A következő bajnokságra azonban már átalakítják a rendszert a fizetéseknek csak egy része lesz fix, a többit a helyezés és a nézőszám után kapnák a játékosok.

Az ügyvezető azt nem árulta el, hogy a játékosok és az edzők közül kit, melyik kategóriába soroltak.