Végre elkezdődik!

Most kezdődik az igazi tánc Oroszországban!
Most kezdődik az igazi tánc Oroszországban! - © Fotó: AFP / Christophe Simon
A világbajnokság első etapja, azaz a csoportkör után egykori edzőm szavai jutnak eszembe: „Mi ez a maszatolás?” Valljuk be őszintén, eddig nem ejtették ámulatba a szurkolókat a csapatok, volt pár remekbe szabott gól, támadás, csel vagy éppen védés, de túl sok sör nem fogyott el a kocsmákban, míg a drukkerek felidézték a meccsek nagy pillanatait. Boros Norbert írása.

Talán ez is közrejátszik abban, hogy a vébés híradások viszonylag sokszor nem arról szólnak, ami a pályán történt. A mai sztárokat elhomályosítva, lényegében napi témát szolgáltat a publikum számára Diego Maradona. A hajdani futballzseniről nem állítom, hogy nem tudja, milyen rendezvényen van, hiszen Messi mezét csókolgatja, és a honfitársait buzdítja. Viszont arra fogadni mernék, hogy arról fogalma sincs az argentinok legendás tízesének, melyik országban, illetve éppen melyik városban „szárnyal”. Mindenesetre Diego testőrei megérdemlik a legjobb védő titulust, hiszen valóban szoros emberfogást kell alkalmazniuk, hogy védencük ki ne essen a VIP-páholyból.

Maradona mellett egy orosz szurkolólány is felkeltette a nézők érdeklődését, bár mint utóbb kiderült, a gyévocskának már komoly rajongótábora van – a felnőttfilmet nézők körében. A valóban szemrevaló Natali a nyitómeccsen mutatkozott be a labdarúgó-társadalomnak, s azóta megsokszorozódtak követői a közösségi oldalakon.

A vébé eddigi meccsei alatt az is kiderült, hiábavaló mindenféle technikai újítás, vannak olyan játékvezetők, akik úgyis azt látnak, amit ők akarnak, s a szabályok sem zavarják őket: megnézik a videóbíró-rendszer által a vitatott esetet, megfogják a vakvezető kutyájuk pórázát, és visszamennek a játéktérre.

De visszatérve a lényegre, azaz a futballra, egyvalamiben biztosak lehetünk: a kieséses szakasz kezdetével vége a „maszatolásnak”, most kezdődik az igazi tánc Oroszországban!

– Boros Norbert –


A hangulatra nem lehet panasz a vébén, a kolumbiai drukkerek bíznak a csapatuk továbbjutásában
Oroszország - Már a címvédő németek és az afrikai csapatok is otthonról követik figyelemmel a világbajnokság eseményeit. Fordulatokban gazdag mérkőzéseket hozott az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság csoportköre, amely csütörtökön este ért véget. A 32-es mezőny a felére csökkent, sz...